Így meg tudom neki tanítani?
Most kezdtem el a lovamnak megtanítani a bókolást, köszönést, meghajolást ki hogy ismeri. ( [link] Ha felveszem a lábát és elkezdem lefelé mozgatni a jutalomfalatot már szinte magától csinálja és már lent is marad több másodpercig. Most elkezdhetném azt, hogy egy pálcával megütögetem a szügyét, és utána ugyanezt, hogy felveszem a lábát, stb..? Akkor előbb-utóbb összeköti, hogy pálcára azt kell csinálni és akkor dicséretet kap ugye?
Köszönöm a válaszokat (légyszíves kötekedők ne írjanak, nem parelli vagy ilyenek miatt csinálom ezt egyébként vele)
Ha felveszed a lábát, és hátra-lefelé húzod, az is jó.Egyébként én abszolút semmit se adnék neki jutalomként, ne kapjon rád.
Én vagy hangjelzést adnék, vagy ha már pálca, akkor azt a lábára, mintha felkérném, stb. A szügyre adott jelzés hátralépést, iskolaálljt, ilyesmit jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!