Túlsúllyal is lehet lovagolni? Van egyáltalán erre esélyem?
Fiatalabb koromban évekig aktívan lovagoltam, még saját lovam is volt, de aztán úgy alakult, hogy sajnos fájó szívvel, de fel kellett hagynom vele. :(
Most szeretném újrakezdeni. Fél éve vidékre költöztünk és a lehetőségem lenne ismét lovagolni.
Azonban az a gondom, hogy az eltelt idő alatt lett 2 gyermekem is, és sajnos már nem vagyok olyan vékonyka, mint régen...
Jelenleg 80 kg vagyok, és ezzel a súllyal nem is vagyok benne biztos, hogy egyáltalán lóra ülhetek-e... :( Talán el se bírna szegény jószág. :S
Tudnátok adni valami tanácsot? Szerintetek van rá esélyem, hogy ezzel a súlyfelesleggel újra lovagolhassak?
Miért szerinted egy átlagos férfi nincs 80 kg?
Ez még bőven belefér szerintem, a kérdést olvasva 110-120 kilóra gondoltam,
Még egy 120 kg-s emberhez is lehet találni megfelelő lovat. Nyugodj meg, én egy 85 kg-s férfi vagyok és az esetek többségében sportlovakkal foglalkozok.
A saját súlyuk durván 15-20 %-át viszik el, megfelelő kondíció mellett persze.
Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást! :)
Jövő héten megyek is az első edzésre, sikeresen meggyőztetek, hogy van értelem újra belevágnom! :)
A kerdezonek mar nem lehet privat uzenetet irni, ezert itt erdeklodom, mert ugyanebben a helyzetben vagyok. Nekem sajat lovam nem volt, de ugettem diakkoromban, bar vagtaig sajnos meg nem jutottunk el. Ez igy vajon eleg ahhoz, hogy most ujrakezdjem?
Tudtok mondani BP pesti reszen olyan lovardakat, ahol foglalkoznak felnottekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!