Nem tudom futószárazni a lovam?
Sziasztok!
Augusztusban vettem egy lovat (5 éves angol telivér herélt) röviden annyi, hogy különböző okok miatt augusztus óta nem volt vele nagyon foglalkozva, csak etetve vezetgetve, pucolva stb.
Látszik, hogy kicsit a fejünkre nőtt (főleg etetéskor sunyít, rugdos néha, ezen dolgozunk), a lényeg tehát, hogy nyilvánvaló, hogy sokat állt, unatkozik kint (ridegtartásban van, van mellette egy másik ló is), ellustult, elszokott a munkától, nem tisztel stb.
El akarok kezdeni vele dolgozni, de nem tudok. Már próbálkoztam vele, konkrétan futószárazással szerettem volna kezdeni, hogy mozogjon egy kicsit, de nem tudom futószárazni. Egyszerűen nem csinálja. VAgy nem mozdul, vagy elmegy, ha erőltetem sunyít, stb. de a fő probléma az, hogy el sem tudom vele kezdeni, mert nem megy ki körre. Próbálom először száron vezetni és szépen lassan távolodni tőle, de nem megy. Vagy megáll, vagy erőszakoskodik, és nem megy ki körre. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni, ma másfél órát szenvedtem vele körbe - körbe vezettem, de nem megy. Az oka világos, az a kérdés, hogy mit tehetek ilyenkor? Vagy én csinálok valamit rosszul? (előző helyén volt futószárazva is, tehát tudja miről van szó)
Kérlek az akadékoskodástól és a ,,ha nem értesz hozzá minek van lovad,, című kommentektől kíméljetek!(10 éve lovagolok és volt bértartott lovam 4 évig)
Mészáros Gyula szavait idézve:
"A ló mindig azt csinálja amit mi kérünk tőle, csak ez nem mindig egyezik meg azzal amit mi szeretnénk. Tehát ahhoz hogy azzá váljon amit mi szeretnénk eredményként, a lóból olvasva magunkban kell megtenni a változást. Ők ugye hierarchikus lények, ezt nagyon figyelembe kell vennünk. Mindig szükségük van egy vezetőre, de helyes vezetőre, és nem olyan vezetőre amelyik kényszeríti, hanem amelyikre felnéz és ő választja, és ezt is kialakíthatjuk."
"A lovaknál nagyon fontos az hogy legyünk következetesek abban amit csinálunk. De ezt kell nekünk észre venni magunkon hogy mi az amit csinálunk.
Ők mondják, és mutatják meg nekünk hogy hogyan kell viselkedni velük szemben ahhoz, hogy azt az eredményt érjük el amit mi szeretnénk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!