Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire szolgál az, ha egy lovon...

Mire szolgál az, ha egy lovon van hannoveri és mexikói orrzó is egyben?

Figyelt kérdés
Vasárnap este az Eurosporton volt ugró közvetítés, és a kommentár az egyik lónál még fel is hívta a figyelmet, hogy a lovon hannoveri és mexikói orrzó is van. Hobbi lovas vagyok, versenyzéssel ugyan soha nem foglalkoztam, de ilyennel még eddig nem találkoztam vagy legalábbis nem tűnt fel. Mi jelentősége van annak, ha mindkettőt felteszik? Egyáltalán milyen kantár alkalmas mindkét orrzó felszerelésére?

2014. okt. 28. 22:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Én ezt nehezen tudom elképzelni. Nincs róla egy kép, vagy hogy ki lovagolt így? Nem lehet, hogy az egy Micklem kantár volt?

Már csak azért is nehéz belegondolni, mert ugye a hannoveri orrszíj a zabla előtt csatolódik és a mexikói is, vagyis a 2 szíj lenne a zabla előtt, amit teljesen feleslegesnek érzek.

2014. okt. 29. 11:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez a fura, őszintén szólva annyira nem is figyeltem, és mikor a kommentár mondta, hogy érdekes, hogy mindkettő rajta van, akkor már teljesítette a pályát, jött a következő lovas és nem mutatták többet. Megpróbálom megkeresni a közvetítést, hátha valahol fenn van. Nekem is az volt a fura, hogy két különböző orrzó, meg akkor két pofaszíj vagy hogyan? Abszolút nem értettem, és többet nem is mutatták...
2014. okt. 29. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Pofaszíjból egy van, azon van a zabla, orrszíjból meg kettő is elfér a tarkón, tán még a homlokszíjat is rá tudják húzni, ha akarják.

Nyilván azért volt a lovon, hogy becsukja a száját, de nem értem, miért nem kombinált akkor már. Lehet, hogy azt nem kedveli a ló, vagy egyéb ok miatt választották ezt a megoldást. Azért én is szívesen megnézném.

2014. okt. 29. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!