Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A parellizéshez muszáj megnézn...

A parellizéshez muszáj megnézni a dvd-ket?

Figyelt kérdés
Parellizni szeretnék a lovammal. Az első rész megvan. Elég, ha azt megnézem meg nézek videókat interneten?

2014. okt. 15. 14:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy kérdésem lenne? Mi a célod vele? Mert parellizni nem lehet csak úgy elkezdeni. Pontos cél kell, hogy legyen, hogy hová szeretnétek eljutni, és ennek mik az állomásai, honnan lehet hová továbblépni. Ez megvan?

Mindenesetre szerintem, valami komolyabb instruktőrt keress, mert a neten található videók nagy része parellis kislányok bohóckodása, aminek a természetes lókiképzéshez semmi köze...

2014. okt. 15. 15:04
 2/21 anonim ***** válasza:
Hát persze, hogy muszáj. dvd nézés nélkül nem lehet parellizni.
2014. okt. 15. 18:04
 3/21 anonim ***** válasza:
94%
Legjobb, ha veszel egy hordozható dvd lejátszót, kiviszed az istállóba, és a lóval együtt nézitek meg.
2014. okt. 15. 18:05
 4/21 anonim ***** válasza:
Igen,a videónézéssel elmondhatod magadról ,hogy tucat tini"szakértő" vagy .
2014. okt. 15. 18:38
 5/21 anonim ***** válasza:
A harmadik válaszon kifeküdtem. :-D Nagyon jóóóóó! :-D :-D
2014. okt. 15. 19:19
 6/21 anonim ***** válasza:
Nem muszáj megnézni. De Parellizni sem muszáj. Ha megnézed mindet, akkor sem fogsz tudni csak úgy, egymagad nekiállni, és majd lesz valami alapon nekiesni a lónak, ezt ugyanúgy el lehet rontani, mint minden mást. Ha megnézem 20 évre visszamenőleg a díjlovas OB-ket, a következőn indulhatok vajon Nagydíj szinten, ha amúgy még lovon se ültem eddig?Miért is ne, hiszen csomó videót láttam... Hasonló a probléma itt is. Legyen annyi alázat benned, hogy kérsz segítséget valakitől, aki élőben meg tudja mutatni legalább az alapokat, és tud segíteni, merre indulj el, és miért.
2014. okt. 15. 20:14
 7/21 anonim ***** válasza:
Ez nem megy DVD-ről, meg videóról. Mert a legtöbb ilyen felvételen már egy képzett ló látható, és azt baromira nem mutatja, hogy milyen egy makacs vagy problémás lóval foglalkozni. Az elindulást és az alapokat jobb szakemberrel elkezdeni.
2014. okt. 15. 20:41
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Van is egy ismerősünk aki csikós, szóval szerintem ő tud segíteni.

Jekeh nevű válaszolónak: a célom, hogy a lovam tiszteljen és bízzon bennem. :)

2014. okt. 17. 08:12
 9/21 anonim ***** válasza:

A "parellizés" erre nem garancia, az pedig, hogy tiszteljen nem cél, mindinkább alap...

És a csikós hogy jön a képbe? Szerintem, ha egy természetes lókiképző instruktort helyettesítenél egy csikóssal, akkor inkább ne fogj hozzá.

Ezt jól vagy rosszul lehet csinálni, középút nincs. Ahogy olvasom Te a rossz felé tartasz...

2014. okt. 17. 10:13
 10/21 anonim ***** válasza:

A csikós egy teljesen más dolgot csinál, azt azért nem árt tisztázni...

A tisztelet pedig alap, nem pedig elérendő távoli cél. A klasszikus iskolának épp úgy ez az alapja, mint a westernnek, a szabadidomításnak, a cirkusznak vagy a csikós képzésnek. Egyik sem működik tisztelet nélkül - jó esetben. Rossz esetben működik, addig, ameddig, és úgy, ahogy...

2014. okt. 17. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!