Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovaknak összeforrhat a...

A lovaknak összeforrhat a lába, ha eltörik?

Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 20:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez tényleg igaz történet alapján készült.

Igen összeforrhat, de utána nem versenyezhet, mert gyenge hozzá. Ezért altatják el, mert az ilyen lovak milliókba kerülnek, ugye ha nem versenyezhet, akkor csak "pazarol" rá a gazdája, mert etetni, gondozni kell, de pénzt nem hoz vissza. Én akkor is sajnálnám elaltatni...

2010. jan. 23. 21:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Futott nálunk egy Amerikából hozott ló,bizonyos Komombo.

Neki eltört még kint a lába,fémet tettek bele,bizonyos idő múlva itthon versenyzett a galoppon,majd fedezőmén lett.

Egyik ménesünkben volt egy sárga kanca,bizonyos Parancs,őt én is gondoztam egy ideig.

Az ő lába is eltört csikóként,kiugrott a karámból.32 évesen pusztult el,tizenakárhány csikó ellése után.

2010. jan. 24. 13:00
 13/14 anonim válasza:
100%
A lovaknak össze tud forrni a lábuk, de utána már nem tudják tökéletesen használni, ha versenyló volt akkor utána általában már nem tud vele versenyezni. Ha komolyabb a törés az is előfordulhat, hogy sántítani fog, vagy elaltatják az állatot. Összeforrhat egy törés, de az állatnak utána gondok lesznek a lábával. Tapasztalatból tudom. Az én lovamnak egyszer eltört a sípcsontja, összeforrt, de utána már nem tudott vele ugrani, így már csak hobbilóként tartom!
2010. jan. 24. 17:24
 14/14 anonim válasza:
én tavaly előtt hallottam egy lórol akinek a lába 3 helyen törött el, és jól van:) azóta is lovagolják:)
2010. okt. 18. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!