Munka lovardában? 12/L
Szerintem mindegy milyen munkát akarsz, 16 alatt nem lehet. De azért nézz utána, hátha nem így van!
Egyébként ha ennyire szereted a lovakat, eljárhatnál úgy is, hogy nem munka keretében, nem gondolod? :)
Max lovaglásért cserébe. De őszintén szólva 12 évesen még túl kicsi vagy ehhez. azért egy loviban,főleg hétvégén pörögni kell, mert ha jól megy a hely, akkor tömve van.
Én most hétvégén kint voltam egész nap a közeli loviban, ahol nagyon sok a gyerek és szeretik maguk pucolni a lovat, csak épp a hátát nemérték el sokan, ahol a nyereg fekszik fel. Pedig ha ott nem tiszta legalább, akkor nagy az esélye a feltörésnek. Így sorra segítettem nekik, na meg nyergelni sem tudnak rendesen, nem tudják felrakni a nyerget, beigazítani az alátétet, hevedert rendesen meghúzni. Nem azért ,mert amúgy nem tudnák, hanem mert nem elég magasak, erősek.
És ez méga munka könnyebbik része. Egy loviban szénát kell hordani, meg trágyázni kell. 2-3 boxot még megcsinál az ember, viszont mikor ott áll 10-20 box, hogy na akkor ezt mind takarítsd ki, akkor már nem olyan lelkes az ember.
A másik, hogy mondjuk hozd ki ezt vagy azt a lovat...hát én ne szívesen hagynám, hogy felügyelet nélkül dolgozz, hisz sosem tudhatod, hogy mikor ránt el a ló, vagy tapos meg a boxban és hasonlók. Viszont mindenkinek megvan a dolga, nincs ideje téged pátyolgatni.
Talán amit tudnál csinálni az a szerszám pucolás, hisz azt is kell, de a komolyabb melókhoz még kicsi vagy.
Várj még 2-4 évet, ha elég erős leszel, meg nagyobb a tudásod, akkor nagyobb hasznod veszik.
Ahova én járok ilyen 12-14 eves lányok jàrnak ki, de ők értenek is a lovakhoz pucolják nyergelnek stb ( te nem tudom mennyire) cserébe néha lovagolhatnak.
anyi a jo ebbe hgy be nyalod magad aztan kaphatsz olyan lovakat vagy lovagolhatsz ingyen mmint a mi lovardánkba ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!