Szerintetek a Lovaskultúra oktató szakot érdemes elvégezni?
És utána elvégezzem még a Belovagló OKJ-s képzést?
Nagyon szeretek a lovakkal foglalkozni.
A lovaskultúra oktató és a belovagló a két véglet. Kezdjük ott, hogy az előbbihez kell egy diploma a jelentkezéshez, az utóbbi meg tök felesleges, mert nem a papír fogja lovagolni a lovat.
Költsd a pénzed tisztességes edzőre (edzőre, nem oktatóra), aztán majd ha már versenyzel, adódhat lovas állás, mint lovaglás, megcsinálhatod a szakedzőit, stb.
Papírral nem lehet gyakorlati állást kapni. gyakorlati tudással lehet.
A belovagló szerintem felesleges. Én nem olyat hívnék a lovamhoz, akinek papírja van, hanem aki tud is csikót elindítani, méghozzá olyan módon, amivel én egyet tudok érteni. Nekem fontosabb a referencia, mint az, hogy most van-e papírja. Nekem is van lovas OKJ-s papírom, de olyanok is átmentek ott és akkor, hogy inkább mondani se szoktam, mert pont annyit ér. Első foglalkozás ingyenes, és mindenki döntse el maga, ez az-e, amire ő vágyik, vagy sem. Sokkal többet ér ez a referencia mint az, hogy ilyen-olyan papírom van.
A lovaskultúra oktató, vagy a szakedző amúgy adhat jó tapasztalatokat, kapcsolatokat, referenciát, szóval én ebben a kettőben esetleg elgondolkodnék, de nem szükségszerű erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!