Ha ismerosnel tartanam a lovam ( van 2 lova ) es 25 ezerben benne lenne a heti 2x tanitas es ugye a havi tartas, az nekem meg mennyibe kerulne ( patkolokovacs, felszerelesek stb. ) Letudnatok nekem irni?
Influenza+tetanusz 6 ezer, kovács: körmölés 3-4 ezer, patkolás 8-10 ezer, féreghajtó 4-6 ezer.
Felszerelések: attól függ, milyen árkategória...webshopokban, használt termékeket áruló ldalakon körül tudsz nézni.
Oltások kiszállással együtt akár 10-15e, évente 1× kell, bersenyzőknek félévente egyszer.
Kötelező vérvétel (fertőző kevésvérűség+takonykór) nálunk azt hiszem, 4e, + kiszállás. 3 évente kell, versenyzőknek évente.
Körmölés átlag 3-4 ezer szokott lenni, + esetleges kiszállás. Patkolás attól függ, hogy kell-e egyáltalán, első lábakra nálunk 10-11 körül vannak (körmöléssel együtt, nyilván), mind a négyre akár 25. Ezt 6-8 hetente kell megcsinálni általában.
Féreghajtó 2500-5000 között mozog, de attól függ, honnan veszed, és milyet.
Évente érdemes ránézetni a fogaira, reszelés orvostól függ, mennyi, és az is lehet, nem is kell.
Felszerelés meg attól függ. Egy valamirevaló tisztes, jó márkájú nyereg, ami a lóra is jó, 60-70e körül mozog, ha a lóhoz kell igazítani, akkor több.
Kantár, kötőfék, alátét, vezetőszár, ápoló cuccok, szükség esetén lábvédő cuccok meg már leginkább minőségtől, márkától függőek, meg, hogy honnan veszed.
Ha fogatban gondolkozol, egy hám használtan is 50 körül mozog, kocsiból, attól függ, milyet akarsz venni, de az százezres nagyságrend többnyire. Néhány kocsitípusnál az még olcsó is.
Szia énis most töprengek ló vásárlási és ha fogatozni akarsz akkor a hám újonnan (jó minőségű) 100 ezer /ló használtan olcsóbb a hintó/kocsi újonnan 500 ezer től határ a csillagos ég használtan ez is olcsóbb
Ha lovagolni akarod akkor a Decathlon a legolcsóbb őt egy lónak ha minden szükségest megveszel 200 ezer körül van
Én ezt tudom remélem segítettem 😀!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!