Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Póni fedeztetése?

Póni fedeztetése?

Figyelt kérdés
Van egy 4éves B welshem. 1-2 éven belül be szeretném fedeztetni, de nem pónival. Milyen fajtájú lóval érdemes? 160-170 cm marmagas csődörre gondoltam. Persze mesterségesen, nem természetesen nehogy megszakadjon a pónim.

2014. szept. 16. 17:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azt nem tartom jó megoldásnak, hogy azért egyen kevesebbet a kanca, hogy ne nőjjön meg benne akkorára a csikó, amekkorára megnőne (már ha egyáltalán tényleg így működik a dolog). Én úgy tudom, hogy pont az abrak mennyiségét kell növelni a vemhesség vége felé.

Én csak nem értem a kérdezőt, miért akar nagylovat tenni egy welsh-re, hiszen nagy valószínűséggel nem fog 160 feletti csikót kapni, szóval ígyis-úgyis kisméretű lesz, miért nem lehet akkor már tisztavérű welsh, vagy miért nem lehet mondjuk arabot rátenni, amiből nagy valószínűséggel szuper kiscsikó születne.

2014. szept. 18. 12:47
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy koplaljon az anya, hanem, hogy fokozottan tilos túletetni, és, hogy kancatápot nem etetünk orrba-szájba, mert a kanca élete rámehet. Főleg szűz kanca esetén. Attól, hogy nagy lovat tesz rá, semmi baja nem lesz, sportpóni is csak 25% póni génhányadot követel, lehet tippelni, mi a többi... Jellemzően sportló.
2014. szept. 18. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!