Hogy lehet "megszabadulni" a vadászok jelenlététől?
Pár nappal ezelőtt ránk lőttek a környékbeli vadászok. Fényes nappal, láthatósági mellény rajtam és a lovam lábain is fent voltak a fényvisszaverős szalagok. Felőlük sütött a nap, nem hiszem, hogy nem csillant meg.
Mivel nekem szembe sütött későn vettem őket észre. Jó 50 méterrel csapódott be mögöttünk a lövedék. Ja és teljesen nyílt terepen (egy szántóföld szélén haladtunk).
Azóta már elkaptam az egyiket és kérdőre vontam, de csak hebegett és tagadta.
Mi a megoldás? Honnan tudjam merre kóricálnak? Vadásztársaságot kérdeztem a környéken annyit mondtak, hogy konkrétan a vadászoktól érdeklődjek, mikor merre mennek...-.-" Ez nyilván nem megoldás, ha épp túrázok 50-100 km-re a lakhelyemtől.
Ne aggódj nem akarok hőbörögni, csak ez a bicskás elszólás érzékeny vesszőparipám, mivel nagyon sok a félreinformált ember, akik szerint maga a vadászat mint komoly szakma is teljesen felesleges és barbár, blabla.
Én se vagyok egyébként vadász, csak érdeklődtem a szakma iránt és tanultam róla.
Egyébként én is marhára berágtam volna az eset miatt, szerintem ott helyben megkerestem volna a degenerált bandát, és lett volna hozzájuk néhány keresetlen szavam. A kamerára amúgy még nem is gondoltam, de nagyon jó ötlet! Azzal valóban megüthetik a bokájukat, ha lövöldöznek feléd, és ezt a kamera rögzíti.
Üdv, a nyolcas voltam :)
Ha tapasztaltabb lóval vagyok valószínűleg oda megyek. De egy képzés alatt álló fiatal jószágot nem akartam efféle stressznek kitenni. :/
Ennyi előnye van ennek a rengeteg esőnek, hogy még véletlenül se futok össze velük. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!