Ez bántásnak számít vagy ez szokásos ilyen körökben?
Én több mint húsz évig dolgoztam lovakkal több helyen,de ilyet soha nem láttam sehol.Igen,durva bánásmód és felesleges.Ilyen helyre nem vinném a lovam és lovagolni sem mennék ide.
A baj,hogy a lószerető,normális,igényes lovászokkal vagy megutáltatta a szakmát a sok simlis tulajdonos,vagy kimentek külföldre sokkal több pénzért.Legtöbb lovas helyen az a fontos szempont a dolgozók kiválasztásánál,hogy minél olcsóbban vállalja és minél igénytelenebb legyen.Nem baj,ha alkoholista,lecsúszott egzisztencia,legjobb,ha lakása sincs,ki van szolgáltatva.
Ezért fordulnak elő ilyenek a lovak körül.
Azért azt nem ártana tudni, mielőtt leírunk egy helyet, hogy _minden_ lóval kivétel nélkül ezt csinálták, vagy csak bizonyos lovakkal? Lehet, hogy azok problémás lovak voltak, stb. Ha volna egy olyan ló, akinek ha a boxába szénát akarok vinni, és ezt azzal viszonozza, hogy rámfordul és kirúgja a gerincemet a gyomromon keresztül, lehet, hogy én is furcsa megoldásokhoz folyamodnék.
Minden esetre furcsa megoldás, és ha pl az én békés lovammal ezt csinálnák, aki a légynek se árt,tuti berágnék.
De az is lehet, hogy nem ok nélkül csinálják így. Miért nem kérdezted meg, Kérdező, hogy erre miért van szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!