Milyen pónit ajánlotok nekem lovaglásra (95 kiló vagyok)?
"Kedves" #2 hozzászóló! Azt ugyan miből gondolod, hogy a kérdezőnek szüksége lenne fogyókúrára? Gusztustalan megjegyzés volt, ami meglehetősen nagyfokú unintelligenciáról tanúskodik! Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, egyáltalán minek koptatod a klaviatúrád. Ha pedig azt hiszed, hogy vicces vagy csak megsúgom, hogy nem.
Férfiaknál ez a súly teljesen gyakorinak tekinthető. Én is 95 kg vagyok és nem érzem magam kövérnek. Van rajtam max 5kg plusz, de az meg már olyan mindegy. Többet, ha akarnék sem tudnék fogyni, mert az izomtömegből menne. Egyébként 165cm-es magyar félvéren lovagolok és nem nem érzem, hogy megterhelő lenne számára, mert 2 órás terep után is olyan, mintha akkor léptünk volna ki a lovarda kapuján.
Mikor választasz azt tartsd szem előtt, hogy egy ló tömegének 20%-át viszi el megterhelés nélkül. A Te esetedben ez egy 475kg-s lovat jelent, amit gyakorlatilag bármelyik nagyló tud. De ha nyugodt szeretnél lenni, egy korábbi válaszoló által említett sodrott is kitűnő választás lehet.
A póni magassága max 149 cm, de van egy kivétel amelyik magasabb és mégis póni. De sajnos nem tudom, hogy az melyik fajta. De van egy olyan fajta is amelyik kisebb mint 149 cm mégis a nagyló kategóriába sorolják. Sajnos ezt a fajtát sem tudom.
Vettem egy shetit. Erős testalkatú, szerintem jó lesz. Fiatal kanca.5 éves. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!