Vemhes szamarat lehet "lovagolni"?
Figyelt kérdés
Most szoktam össze egy nagyon édes szamárral, és mint kiderült hamarosan kis szamárka lesz. Nem akarom, hogy bármi bajuk legyen azért mert én szabadidőben megülöm, árt nekik?2010. jan. 12. 12:35
11/18 anonim válasza:
Felteszem ugyanaz vonatkozik rájuk, mitn a lovakra, tehát a vemhesség előrehaladtával egyre kevesebb terhelést illik nekik adni, uccsó pár hétben sztem már nem kéne lovagolni, bőven elég neki ha szabadon lép, esetleg néha egy kis futószár a gyakorlás végett, de ott se szabad nagyon terhelni.
Namost, hogy most hol jár az jó kérdés. Igazából a fedezés idejéből lehetne következtetni, úgy utólag már gázos kideríteni, sztem nem is éri meg piszkálni csak ezért. Amúgy felteszem tavaszi csikónak szánták, tehát elvileg még legalább 1 hónapnak kéne még lennie, de ez csak tipp.
12/18 anonim válasza:
A vége felé a szokásosnál is jobban megereszkedik a hasa. Amúgy nálunk állatdoki úgy nézte meg a lovat, hogy felnyúlt neki, "kezet fogott a csikóval". Mikor lett fedeztetve? Onnan ki lehet számolni kb mennyi van még neki vissza.
13/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mikor lett fedezve, mert együtt él a többi szamárral, amik "vadak" mivel legeltetettek,szabadon vannak, és akkor csinálják amikor akarják. De az biztos,h vemhes, és azt figyeltem,h mostmár nem olyan kerek, hanem mintha lentebb lenne a hasa, kezd "lyuk" lenni a bordái után, nem olyan kerek mint volt... meg nagyon nagyon ki van szélesedve, és a jobb oldalán fekszik sokat a kicsi, mert ott hegyesebb:D meg látszik,h mozgolódik:D
2010. jan. 12. 14:48
14/18 anonim válasza:
Lovaknál úgy van, hogyha elkezd tejelni akkor már csak 1-2 nap van, bár ez kancánként változó (van amelyik már aznap este ellik, van aminek még egy hét). Nem feltétlenül kell csöpögnie a "tőgyéből" a tejnek, ha viaszos réteg van raja, az is egy jel. Mellesleg ilyenkor, az utolsó napokban megkeményedik neki, amíg puhák az emlői addig nem valószínű, hogy jön a csikó/csacsi. A mi lovaink engedik magukat tapogatni, nem tudom te hogy vagy a szamaraddal.
15/18 A kérdező kommentje:
Mivel most szokunk össze nem vagyok biztos benne,h engedi. Azt engedi,h percekig fogjam a hasát,mert úgy vagyok nyugodt,h ha érzem, hogy mozog a pici. De megpróbálom kitapintani,nagyon nyugodt csacsi, főleg ha a gyomrán keresztül kedveskedem neki, akkor felőle az ég is leszakadhat.:) Hát izgulok nagyon,remélem rendben fog zajlani az ellés, csak vegyem észre,h jön a kiscsacsi. Nagyon köszönöm ezt az információt, hálás vagyok neked, nagyon hasznos volt.
2010. jan. 12. 16:28
16/18 anonim válasza:
Kedves kérdező te meg ne bunkózzál itt nekem :) Én sem bunkóságból válaszoltam, csak jópofára vettem a dolgot és leírtam h sztem nem lehet!
17/18 anonim válasza:
Ha a gyomrán keresztül nyerted meg akkor nagy %-ban a kaján alapul a kapcsolatotok.... hát mit ne mondjak nem az igazi, mert csak a kaját tiszteli.
18/18 anonim válasza:
attól függ, mennyire előrehaladott a vemhessége. az első két hónapban simán lovagolhatod, onnantól nem tanácsos, de lehet ha odafigyelsz arra, bírja-e. Az utolsó két hónapban már ne lovagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!