Az S -alakú is biztonsági kengyel. Igazából a biztonsági kengyel jobb mint a sima, mert nem tud beleszorólni a lábad, viszont hogy abból melyik fajtát választod az már a te döntésed.
Én az egyik oldalt gumisat nem szeretem, mert kinyúlik a gumi, az S alakú elmegy.
Én két oldalt rugús kengyelt használok, ez kiméli a térdemet is érzhetően és biztonsági is egyben. Szerintem messze a legjobb, de az egyik legdrágább is.
Hát az jó hülye megoldás... kikapod a lábad a kengyelből?! Pont akkor kell benne lennie, hogy könnyben megtartsd az egyensúlyt. Amúgy ha helyesen van benne a lábad és lenyomod a sarkad, valalmint megfleleő lovas csizmában vagy cipőben lovagolsz akkor a sima kengyelbe sem szorulhat bele a lábad. A kezdőknek, biztonság kedvéért szokták használni az S alakút, de annál rosszabb megoldás mint hogy kikapod a lábadat, pont amikor az egyensúly fenntartást kéne megőrizned...
Persze, kengyel nélkül is tudni kell lovagolni és fent maradni, de amikor hirtelen kiveszed akkor felborul az egyensúly. Ha baj van a kengyel nélküli munkánál nem érdemes megkeresni a kengyelt, mert az is felboritja az egyensúlyt ha csak a fél lábad van benne. de ha benne van a lábad, akkor nehogy kivedd már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!