Ti istálló, vagy beálló pártiak vagytok?
Figyelt kérdés
Ha lehet indokot is írjatok! :) Képet is küldhettek, hogy milyen van, vagy milyet választanátok. A válaszokat előre is köszi!2014. aug. 2. 19:52
1/12 anonim válasza:
Most ez lótól függ,tudom itt mindenki mindent ridegbe egy szál palatetővel eltartana,de egy drága lónak egyértelműen istálló kell,még egy egyszerűbb lónak jó a beálló..Mivel én sportlovagláshoz állok közel,ilyen lovakkal vagyok együtt ezért istálló.
2/12 anonim válasza:
beálló. képem nincs, de 2 beálló van 2 lónak. az egyik egy kisebb a másik nagyobb. a nagyobbat használják, ott kényelmesebben elférnek mindketten, a kisebben enni adunk nekik, télen ezért ott vannak gyakrabban.
3/12 anonim válasza:
Nekem sodrottjaim vannak, ők nagyon jól érzik magukat ridegben, fél ridegben is, nekik istálló felesleges. Jó beállójuk, majdnem istállójuk van, télen száraz, meleg, pont elég nekik
4/12 anonim válasza:
Szívesebben tartanám ridegben beállóval, de hasonló helyzetben vagyok, mint az első. Versenyzünk és így a véletlen sérülések miatt nem vállalják a ménesben tartását, és a jelenlegi lovardában nincs is kielégítő lehetőség rá. Marad az istálló.
5/12 anonim válasza:
Hatszáz ezres Shagyáim is ridegben vannak, ennyit arról hogy istálló kell nekik.
Egyébként az istálló kéros. Először is a ló ott áll, beszűrődhet a lába, kevésbé kopik a patája. Unatkozik, rossz szokásokat vehet fel, ha megijed nekiugorhat a falnak, lesérülhet, nyáron poros, irónikus módon télen még jobban kell takarózni, mint kint, mert áll, takarítani kell, a trágylé jobban roncsolja a patát, könnyebb ellopni stb. NINCS is előnye, ez csak az embernek kényelmes, hogy nem kell akkor hely az állatnak. Ezzel szemben ridegben annyi, hogy több karcolást szed őssze.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én is inkább a beálló párti vagyok. :) De lófajtától is függ.
2014. aug. 3. 10:47
7/12 anonim válasza:
Sokan már a versenyző lovaknál is a legelő+beálló verziót választják,és semmi baja a lovaknak.
8/12 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy egy 250 ezres hobbiló ugyan úgy ki tudja törni a lábát a legelőn, mint egy 2 millás sportló. Sokkal jobban szeretem a természetesebb körülményeket, a félrideg a legszimpatikusabb nekem. A boxban nem is tudnak egymáshoz érni a lovak, össze sem tudnak néhol szagolni, mert "jajj, összetépik egymást!". Szerintem ezért tépik/-nék össze egymást, mivel egész életükben a boxban voltak, nem éreztek másik lovat, csak látták hogy a 2 órás legelőidőben ott van egy másik legelőn. Oké, nyilván ha patkolva van akkor nem engedik össze a lovakat, de attól még mert sportló, nyugodtan ki lehetne tenni egész napra a legelőre nyáron fásli és takaró nélkül... Tehát, nem nagyon szeretem az istállós tartást.
9/12 anonim válasza:
Sok helyen nem is alakítanak ki megfelelő legelőt a lovaknak. Kis "napozókarámok" vannak, amik nagyjából 2 boxnyi méretűek. Borzalmas, semmit nem tud csinálni benne a ló, csak áll, mert még fű sincs. A lovardáknak és a magántartóknak jobban kéne koncentrálniuk a minőségi legelőkre, mint a hatezredik új boxra. Persze ez kényelmes a legtöbb bértartónak. Csak azt nem nézi egyik se, hogy a lovász, már megint egy csomó szart hagyott a ló alatt és nedves szalmát és miért rohad akkor a ló patája.
10/12 anonim válasza:
Szerintem jobb a beálló, mert akkor a ló tud levegőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!