Miért jobb a gurtnis szár mint a sima?
nem jobb, mint a sima (bőr)!
lovardákban azért használják előszeretettel, mert azt nem kell ápolni, mint a bőrt, illetve a rajta található kis "bogyók" segítségével a szármértéket a kezdőbbeknél beállítják az elején és megmondják, hogy az maradjon, vagy ahhoz képest vegyen 1, vagy 2 izével rövidebbet, vagy engedjen hosszabbat.
én pl amúgy utálom! télen gumisat használok, nyáron bőrt (nyáron a gumis ha nagyon összeizzad tud csúszni, azt kesztyűben jó fogni, szabad kézzel nem igazán).
nekem a bőr kevésbé csúszik, mint a gumis... vagyis nekem a bőr nem is csúszik, csak közvetlen ápolás után.
viszont ha a ló valamiért ki óhajtja rántani a kezedből a szárat, a gurtnison található bütykök jól elintézik a kezed!
egyébként rengeteg féle van még, olyan is van, aminek z egyik oldala bőr, a másik gumis, bőrből ott van a fűzött és a fonott is, van gurtnis, ami gumi szálakkal van átszőve, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!