Mit tudsz a lovas felszerelésekről? Egyedül nem tudom kitölteni (többi lent)
Mit tudsz a lófelszerelésekről?
1- Egy nyugodt, idősebb, kiegyensúlyozott és tapasztalt fjord pónit lovagolsz. A lovasoktatód megkérdezi, milyen zablát használsz. Azt feleled hogy.....
a- természetesen csikózablát.
b- pelhamot, hiszen ez a legkíméletesebb.
c- nos, attól függ, mit találok épp a nyergesben
2- Egy lány a lovardában megkér, hogy vigyél neki egy sabrakot a nyergesből. Nagyon szívesen segítesz, úgyhogy viszel is neki....
a- egy doboz patazsírt.
b- egy nyeregalátétet.
c- egy lótakarót.
3. Az egyik lány az istállóban elújságolja, hogy karácsonyra egy patacipőt vett a lovának. Magadban az gondolod, hogy....
a- Te jó ég! Ez a lány még mindig az Én kicsi pónimat nézi? Patacipő?! Miért nem mindjárt lótopánka?
b- Nagyon jól teszi, ha a lova beleszokott lépni a saját patájába.
c- Még soha nem halottam ilyesmiről, de biztosan tudja, mit csinál.
4- Segítesz az egyik lánynak feltenni a lovára az új patacipőt, de nem értetek egyet, hogyan is kellene felhelyezni. Te azt mondod hogy....
a- Mindig a külső oldalon kell rögzíteni.
b- Teljesen mindegy, melyiket melyik lábra teszitek.
c- Hagyjátok az egészet a csudába, mert ha rosszul teszitek föl, többet árt, mint használ.
5- Van egy lány az istállóban, aki sarkantyút hord. Nemrégen kezdtél el lovagolni, s arra gondolsz, hogy...
a- Nagyon sokat fogsz gyakorolni, hogy minél hamarabb jó lovas váljon belőled, és te is viselhess ilyet.
b- Te soha nem csinálnál magadból bohócot. Csak a westernfilmekben látni sarkantyút.
c- Rohansz, és veszel egy párat a legközelebbi lovas boltban.
6- Valakitől azt a kifejezést hallod hogy első kápa. Szerinted...
a- A nyereg legmélyebb részét hívják így.
b- Ez a mar fölötti, ívelt rész a nyereg elején.
c- Ez a nyeregápolás nélkülözhetetlen kellékének a neve.
Elég csak röviden válaszolni! De nagyon gyorsan segítsetek! Nem kell semmilyen versenyre meg ilyenek csak meg akarom mutatni egy barátomnak.
Szerintem:
1 - a
2 - b
3 - b
4 - a
5 - a
6 - b
Ez gyökérség
Több megoldás is helyes és van amire nincs megoldás
Kislány agyszüleménye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!