Nem is ezzel van a legnagyobb baj mert számitodtam rá hogy megprobál majd ledobni mert még nincs belovagolva most ültem rajta 3-szor egy 20 percig semmi gond nem volt léptem, ügetem és vágtáztam is vele és egyszer csak elege lett belőle hogy a hátán ülök és vágtába elkezdett ugrálni oké akkor még semmi gond nem volt párat alám rúgott és ennyi ez volt az első próbálkozás nem estem le mert 1 számitottam rá hogy majd azért nem úgy van hogy felülök rá és be van lovagolva 2 lovagolni is jól tudok de utána a következő vágtánál már úgy ugrált hogy egyértelműen észrevettem hogy most ezt addig csinálja amíg le nem kerülök a hátáról ugrált bakolt mindent csinált hogy ledobjon és hát inkább leugrodttam minthogy ő ledobjon csak hát sajnos nem lábra érkeztem hanem a hátamra de nem volt nagy esés nem sérültem meg meg semmi és utána egyből vissza akartam ülni csak a “segítőm“ nem engedte úgy hogy elöször futoszáraztuk még párpercet és utána ültem vissza pár körre mert mindenképp vissza akartam ülni nehogy azt hidje hogy ha makacskodk és ledob akkor ennyi volt. A kérdés hogy jobb lett volna ha egyből visszaülök vagy igy is jó volt hogy utána futosszáraztok kicsit és utána ültem vissza ? de utána már nem makacskodott viszont de akkor nem is vágtáztam mondjuk mert vágtába próbált ledobni.Bevalom a belovaglás nem a szakterületem de azért nem vagyok hozzá hülye kis lovakat lovagoltam már be de ez teljesen más itt azért többről van szó ,meg egy nehezebb esett a ló az átlagnál segítségem az van nem egyedül lovaglom be.csak hát ugye azt mondják hogy az a jó ha a ló nem AKARJA ledobni a gazdáját ezt én értem is de ennél az esetnél más ez nem ? Bármint ez nem azért volt mert a ló nem szeret engem vagy nem tisztel .. Hanem egyreüen csak azért mert neki ez a dolog új ?
2014. júl. 23. 12:52
1/3 anonim válasza:
Azért csinálta, mert abszolút rosszul fogtatok hozzá az egészhez. Nincs olyan, hogy a fiatal lovon 20 percig mindenféle jármódban közlekedek, már a harmadik alkalommal! Sürgősen hívjatok képzett belovaglót, addig pedig hagyjátok abba, mert addig kínlódtok, hogy nagyon nehezen lesz helyrehozható a ló, ha egyáltalán.
Egyébként tök mindegy, hogy a ló dobott le, vagy te ugrottál le, a végeredmény ugyanaz és a paci is csak annyit értett a dologból, hogy sikerült elérnie, hogy leszálljanak a hátáról.
Ne folytassátok, ebből csak rossz dolog sülhet ki.
2014. júl. 23. 13:07
2/3 anonim válasza:
Kár volt leugranod, mert ezzel csak az érte el, hogy megijedtél tőle és inkább likvidáltad magad. A ló biztos megérezte a bizonytalanságod, tehát máskor is meg fogja próbálni.
Ne így kezdj neki a belovaglásnak, hogy már a harmadik alkalommal vágtázol. Először lépésben tanuljon meg a ló mindent, amit lehet, főleg egyenes vonalon menni, ez az első. Hívj szakembert, mert ha nehéz eset, akkor pláne kell mellé egy szakavatott segítség.
2014. júl. 23. 15:54
3/3 x) válasza:
Ez történik ha a hozzá nem értés párosul a nagyképűséggel... Hívjatok hozzá valakit aki ért is a belovagláshoz mielőtt elcseszitek szerencsétlen lovat. A főbb hibákat már leírták előttem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!