Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy lónak elég 12m×7m-es legelő?

Egy lónak elég 12m×7m-es legelő?

Figyelt kérdés
És egy beálló hogy tudjon hűsölni..stb..

2014. júl. 16. 12:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Csicsoo van amikor okosat írsz, de ez most akkora butaság volt, hogy csak na (ne haragudj).

Gondolom parellizel, de nálad elég nagy képzavar van. A 7 játék az bizony kemény munka! Mert a lóval dolgozol, sőt a trükktanítás is, mert a ló engedelmességén csiszolsz.

Valahol értem mire akarsz kilyukadni, de nem sok embernek van olyan birka lova, még hosszú évek után is, hogy csak úgy kivigye egy rétre és elengedje. Mert a karámban hiába a gazdája a "Jani", ha kint sokkal több inger éri, és elég egy hiba, hogy baj legyen belőle.

Mellesleg a lónak az a boldogság, ha nagy területen lehet a fajtársaival, ahol kiélheti rendesen a szociális igényeit, van mit legelni, van vize, van árnyéka. Az embernek meg igyekeznie kell ezt biztosítani, ha már munkára fogta és ráül a hátára örömködni, sportolni.

Csodálkozom, hogy még senki nem jött azzal,hogy egyedül ne tartson otthon lovat a kérdező. Ha csak ekkora terület áll a rendelkezésére, akkor vigye bértartásba. Jobb helyeken normálisan karámoznak, ráadásul megvan a lótársaság is.

2014. júl. 18. 12:01
 12/13 anonim ***** válasza:
...hm...gondoltam, le fogtok húzni, de erre felvoltam készülve. Sosem parelliztem, nem is nagyon ismerem, de persze hallottam róla. A világ minden lényével való agresszió mentes bánásmódot igenis pártolom. Én nem tudom, kinek milyen őrült, elvetemült, elrontott lova van, de tudom, hogy ha nem túl késő, akkor igenis lehet azokból is jó társállat. Az enyém amikor hozzám került, rugott, a hátsó lábait abszolult nem lehetett felvenni. Az előző helyén jól meghajtották és még volt, hogy kikapott elég rendesen, amikor körmölni akarták. Ha elszabadult, megfogni szinte lehetetlen volt. Ha ledobott, ember volt a talpán, aki megfogta, de én szerettem. Csak akkor volt mozgatva, ha én kimentem hozzá...volt, hogy hónapokig sem... Az istállóban megkötve tartották, hetente max. hétvégén trágyáztak, amikor a gazda a tanyán volt, és nem csak az állatgondozók felügyeltek. A gazda ismerettség híján úgy vélte egy ideig, hogy ez a tartás normális, de az egyik brutális gondozó tette után megvilágosult, és eladta nekem. 2 évembe telt leszoktassam a rugásról...nem terveztem, hogy lovat veszek, nem éreztem magam sose olyan erősnek és kitartónak, de így alakult...mellette kialakult bennem egy végtelen mély birkatürelem, amivel eljutottam a mai szintre...és ennek a türelemnek meglett az eredmémnye...persze nemegyszer tört lábfejem, lábujjam, rengeteg horzsolással gazdagodtam, de aki nem bír egy ekkora állattal, ne is kezdjen...és itt nem (csak) a fizikai erőre gondolok...a nyerget gyűlölte...a kantárt...uh...de hónapok alatt megszokta...vettem rá olyan szerszámokat, amik lóbarátabbnak tűnnek, és látszólag jobban is viseli. Itt a többieknek is vannak őrűlt lovai...az egyik leányzónak, aki nincs szerintem 45 kg, olyan az egyik heréltje, hogy csak ő tudja vezetni...teljesen összeszoktak...a számomra az a paci egy életveszély, ő meg tökéletesen tudja kezelni...egymásra találtak...ha alkalmas vagy lelkiekben is egy ló társaságára, akkor igen is a munka tud szórakozás is lenni. Ha nem, akkor rettegett elfoglaltsággá válik az. Sok türelem, szeretet, és akarat kell...és sosem szabad elfelejteni, hogy te vagy a vezér...a jó vezető pedig igyekszik úgy nyomást gyakorolni az alatta lévőkre, hogy azok elhiggyék, a saját akaratuk érvényesülése a vezető tette...ennyi...sajna sok lókínzást is látok, de az emberek gonoszságának találékonysága akkora, hogy a törvény felé tudnak kerekedni, hiába teszek ellene bármit is...sokszor az emberek brutalitása láttán a szívem majd' megszakad...érdekes, miyen vita alakult ki egyetlen kérdés kapcsán...hihetetlen...és örülök, hogy a rövidnek nem mondható írásaimat van aki elolvassa, vagy még véleményezi...kétféle ember létezik az ismerőseim között...az egyik szerint őrült vagyok, hogy élő, érző társként kezelem az állataimat, mint régen az ősmagyarok, a másik szerint pedig példa vagyok...bár ezutóbbi szerintem butaság...én olyan vagyok, amilyen, de az élőlények iránt érzett mérhetetlen tiszteletem és szeretetem sosem fogom lejjebb adni. Ha ez miatt fogok pórul járni, hát legyen....a lelkiismeretemmel úgyis csak magamnak számolok el...
2014. júl. 19. 09:11
 13/13 x) ***** válasza:

Igazad van, rúgjuk föl a lovak természetes ösztöneit és viselkedésformáit, és bánjunk velük úgy, mint egy kismacskával... Az, hogy hülyeséget csinál a ló és kap egy pofont nagyon távol áll a kínzástól vagy agressziótól. A lovak természetes környezetben is így rendezik a dolgokat. Csak a dominánsnak van joga fizikai erőszakot gyakorolni az alárendeltre, és ezt néha minden lónál helyre kell tenni. Senki nem mondta, hogy a lovat nem kell szeretni vagy érző társként kezelni, aki nem szeretettel bánik a lovával az elhúzhat a búbánatba. De a határokat minden lónak tudnia kell, és ha átlépi azokat, akkor büntetés nélkül hamar az ember fejére nő. Az pedig egyáltalán nem pozitívum, hogy egy ló életveszélyes, csak a gazdájának engedelmeskedik. Kicseszés az összes lovassal, aki a ló közelébe megy. Nekem is egygazdás lovam van, de bármit megadnék, hogy mindenki másnak is megcsinálja azokat, amiket nekem.

Egyébként az arrogancia és a lovazás nem fér össze. A te írásaidból pedig sajnos eléggé sugárzik.

2014. júl. 19. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!