Egy lónak elég 12m×7m-es legelő?
Csicsoo van amikor okosat írsz, de ez most akkora butaság volt, hogy csak na (ne haragudj).
Gondolom parellizel, de nálad elég nagy képzavar van. A 7 játék az bizony kemény munka! Mert a lóval dolgozol, sőt a trükktanítás is, mert a ló engedelmességén csiszolsz.
Valahol értem mire akarsz kilyukadni, de nem sok embernek van olyan birka lova, még hosszú évek után is, hogy csak úgy kivigye egy rétre és elengedje. Mert a karámban hiába a gazdája a "Jani", ha kint sokkal több inger éri, és elég egy hiba, hogy baj legyen belőle.
Mellesleg a lónak az a boldogság, ha nagy területen lehet a fajtársaival, ahol kiélheti rendesen a szociális igényeit, van mit legelni, van vize, van árnyéka. Az embernek meg igyekeznie kell ezt biztosítani, ha már munkára fogta és ráül a hátára örömködni, sportolni.
Csodálkozom, hogy még senki nem jött azzal,hogy egyedül ne tartson otthon lovat a kérdező. Ha csak ekkora terület áll a rendelkezésére, akkor vigye bértartásba. Jobb helyeken normálisan karámoznak, ráadásul megvan a lótársaság is.
Igazad van, rúgjuk föl a lovak természetes ösztöneit és viselkedésformáit, és bánjunk velük úgy, mint egy kismacskával... Az, hogy hülyeséget csinál a ló és kap egy pofont nagyon távol áll a kínzástól vagy agressziótól. A lovak természetes környezetben is így rendezik a dolgokat. Csak a dominánsnak van joga fizikai erőszakot gyakorolni az alárendeltre, és ezt néha minden lónál helyre kell tenni. Senki nem mondta, hogy a lovat nem kell szeretni vagy érző társként kezelni, aki nem szeretettel bánik a lovával az elhúzhat a búbánatba. De a határokat minden lónak tudnia kell, és ha átlépi azokat, akkor büntetés nélkül hamar az ember fejére nő. Az pedig egyáltalán nem pozitívum, hogy egy ló életveszélyes, csak a gazdájának engedelmeskedik. Kicseszés az összes lovassal, aki a ló közelébe megy. Nekem is egygazdás lovam van, de bármit megadnék, hogy mindenki másnak is megcsinálja azokat, amiket nekem.
Egyébként az arrogancia és a lovazás nem fér össze. A te írásaidból pedig sajnos eléggé sugárzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!