Miért töri fel a szerszám?
Milyen munkát végzel vele, hogy hátracsúszik a nyereg?
Ha minden tiszta és jól van beállítva, nem tudsz mit csinálni, csak beburkolni a szügyelőt valami puhával. Amíg sebes, én nem tenném rá.
A barátnőm lovát is bántja a szügyelő és ő olyat vett, ami teljes terjedelmében bariszőrös. Ez az egyetlen, ami nem bántja.
Vagy a szügyelő nem megfelelő méretű, nincs jól beállítva, vagy már a nyereg sem okés. Amúgy azt tapasztaltam, hogy bármilyen lóra meg lehet találni azt a nyerget, ami nem csúszik hátra.
Nekem az egyik shagyamnak van nagyon érzékeny bőre, na vele aztán kínlódtam rengeteget, igazán jó minőségű cuccokat válogatva, végül gyakorlatilag mindent lecseréltem rajta, nyerget is másikat vettem, azóta nem volt gondom a feltöréssel, addig pedig napi szinten. Feltörte a kötőfék, ha néhány órát rajta volt, törte a kantár, a heveder, szügyelő.... Most minden jó rajta és nincs gondunk. De eltartott egy darabig, míg rájöttem, mi a tökéletes felszerelés neki. Látszólag minden jó volt, mégis mindig kisebesedett a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!