17 éves kanca lovamat szeretném idomítani. A kora miatt nem tűnik feleslegesnek?
A futószárazás célja:
a ló testtartásának javítása,
a mozgáshibák kiküszöbölése,
a "besavanyodott ló" elengedettségének
visszanyerése,
s végezetül a bemelegítés, a lejártatás.
Az említett célok közül a mindennapi gyakorlat a
végső soron említett okból nyúl a futószárazáshoz,
pedig az előbbiek a fontosabbak, de ugyanakkor a
nagyobb szakértelmet igénylők.
ha eddig kocsizták, valóban jámbor és te lovagolni szeretnéd a későbbiekben, akkor szerintem sem futószárazni kéne. most a legfontosabb, hogy megtalálja lovassal az egyensúlyát és erősödjön a háta. ehhez én könnyű terep munkát ajánlanék (síkon értelem szerűen nem olyan nagy dolog az egyensúlyát megtartani, kis emelkedőn, lejtőn, kanyargós ösvényen van erre szüksége), de a fokozatosság nagyon fontos a háta miatt!
tehát eleinte könnyű, fél óra, lépés-ügetés, aztán 40 perc 1-2 vágtával és így lehet emelni fokozatosan. pihenni is hagyni kell, ez azért más munka, mint amit eddig csinált.
én ezt csinálnám a 17 éves lóval, ja és nyilván nem egyedül, hanem másik lovas társaságában eleinte, ha van rá lehetőség.
A lovaglással nincs gond. Csak futószáron látom az egész lovat. Sokat tanítottam már. Ostor nélkül szóra váltottak jármódot és a félfelvételek is.szóra
mentek. csak idős lóval nm dolgoztam még. azért kérdeztem. meg lovagoltatni akarok gyerekeket és ahhoz is kéne hogy tudja ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!