Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Van valaki aki Furioso north...

Van valaki aki Furioso north star lovat kapott/vett és ő is lovagolta be? Hogy ment?

Figyelt kérdés
Mert majd én szeretnék egy lovat úgy 3 év múlva. (jelenleg 5 éve lovagolok). És Furioso-t szeretnék. Esetleg magyar sportló, magyar félvér, shagya arab, kisbéri félvér jöhet szóba. Leírnátok a belovaglást? Minden lóról akiket itt felsoroltam, de a Furioso a fontosabb. :)

2014. jún. 28. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
A belovaglás nincs fajtához kötve, valamint ezt nem lehet csak úgy "leírni". Hogyha neki se tudsz állni, egyedül semmiképpen se állj neki, kérj szakembertől segítséget. Írtad, hogy körülbelül 3 év múlva szeretnél, addig gyűjts információkat és ha lehet tapasztalatot. Az 5 év lovaglás ilyen szempontból látod nem jelent semmit. Lehet, hogy 5 év után még mindig a futószáron körözgetsz ügetésben, az is lehet, hogy profin lovagolsz. De a lovagolni tudással nem egyenlő az, hogy egy nyers lovat be tudsz törni.
2014. jún. 29. 00:03
 2/7 anonim válasza:
A furioso kicsit menős, mivel angol telivér vér is van benne. abból tenyésztették. dolgoztam olyan lóval. gyönyörűen ugrott, voltizsló is volt. terepen volt nehezebb fogni. Jah és tudta a csikós programot is. ő volt a lovarda univerzális lova. szeret menni az biztos. de ez csak egy a fajta sok lova közül. szerintem első lónak válassz egy nyugis fajtát.
2014. jún. 29. 12:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Már kb. 3 és fél éve vágtázok egyedül....:D Ültem már mindenféle lovon, ijedős, bakol, befordul, siet, lassú, fiatal....Most is egy fiatal lovon lovagolok, nem futószáron körözve ügetek..... Még nem biztos, hogy milyen fajta lovam lesz, még biztos változik addig is a véleményem. Volt a lovardában egy lány, aki saját maga lovagolta be a lovát az edző segítségével. Szóval nem egyedül lovagolnám be, hanem edző segítségével. Fajta és lóválasztásnál biztos, hogy kikérném az edző véleményét,vagy valakit, aki ott dolgozik, és van lova már 10 éve.... :) Köszi a válaszokat!
2014. jún. 29. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerinted miért függ a belovaglás a fajtától? Nem függ. Ez az első. A második pedig az, hogy akiben ez a kérdés felmerül, az jódarabig még ne üljön csikóra.
2014. jún. 29. 16:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, egy szóval sem írtam,hogy a belovaglás fajtafüggő. ;-) És milyen kérdés merült fel bennem? Kérdeztem, hogy milyen volt a belovaglás. 1. ember azt írta,hogy ezt nem lehet megmondani. Ok, nem lehet megmondani. Én ezt nem tudhatom, még nem lovgoltam be lovat. Azért íváncsi lennék, hogy ki vagy te, vagy kinek képzeled magad, kedves utolsó...De most már nem érdekel ez az egész....Nem válaszolok többet! ;-)
2014. jún. 29. 17:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Istenem...

"Leírnátok a belovaglást? Minden lóról akiket itt felsoroltam" - most már hiába magyarázod, késő.

2014. jún. 30. 00:07
 7/7 anonim ***** válasza:
De aranyos vagy :D Mintha te tennél szívességet nekünk azzal, hogy válaszolsz.. Megsúgom így tök halkan, hogy ez fordítva van. Kérdezel, választ kapsz. De ha más válaszra számítottál akkor fel se tegyél inkább kérdést, ne haragudj, hogy segíteni vagy tanácsokat adni merészelünk.
2014. jún. 30. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!