Elajándékoznám a lovamat. Honnan tudhatom, hogy jó helyre kerül?
az a baj az örökbeadási szerződéssel, hogy nagyon sok ponton kijátszható, a legtöbb simlis azt csinálja, hogy azt mondja, hogy elhullott a ló, vagy eltört a lába, el kellett altatni (ha nagyon fenyegetőzöl erről még akár papírt is szerez) és ennyi...
én azt csinálnám, hogy meghirdetném mondjuk valamelyik facebookos csoportban, hogy csak leinformálható helyre és olyannak adnám, akinek már van befogadott lova.
egyébként ha írsz privátban én lehet tudok ajánlani valakit, akinek van 3 gyönyörűen tartott lova, ebből 2 befogadott és szerintem lehet, hogy befogad még 1-et, neki nem probléma, ha nem lehet lovagolni, mivel így is egyedül lovagolja a 3-at!
na és a lényeg, hogy olyannak adnám, akinek már van több lova és látom, hogy néznek ki, továbbá ha van közös ismerősünk, aki ismeri az illetőt és megerősíti, hogy becsületes, az csak jó lehet!
"Az örökbeadó enedélye nélkül az állaton eutanázia nem hajtható végre" és ez probléma megoldva.
Sajnos bárkinek, bármilyen papírral adja, akkor is fenn áll a lehetősége annak, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy a meg lett beszélve. De szerződéssel legalább lenne némi esélye visszakapni.
"Az örökbeadó enedélye nélkül az állaton eutanázia nem hajtható végre" és ez probléma megoldva.
ez mondjuk nem akadályozza meg abban, hogy azt hazudja, hogy elpusztult...
Benne van a pakliban, hogy az előző tulajdonosa visszaveszi és akkor lekerül az altatás és a szállítás terhe/költsége a válláról.
Hazudni persze bármikor, bármit lehet. Szerintem én még az egészséges lovamat sem tudnám senkinek sem nyugodt odaadni, pont emiatt, nemhogy a beteget, főleg, hogy a legtöbb örökbefogadó az csak ingyen lovat látná benne, aztán dolgoztatná orrba-szájba. Esetleg valami olyan alapítványt lenne érdemes megpróbálni, ahol kizárólag sérültekkel dolgoznak, ott talán felfogják, mi az, hogy nem terhelhető, illetve ha lépésben dolgozna néha, azt talán még bírná is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!