Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 2 Éves csődör, vágóhíd vagy...

Moonshine21 kérdése:

2 Éves csődör, vágóhíd vagy lehetséges megszelidíteni?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk egy helyen, ahol lovak vannak. Arra tartják oket, hogy meghizzanak es mennek a vagohidra. Arab es magyar felverek. Egy 6 honapos kiscsikot szerettunk volna elhozni, de beleszerettem egy csodorbe. 2 eves, gyonyoru. Viszont a tulaj azt mondta nem erdemes, mert agressziv, a ket ev alatt nem volt vele foglalkozva, emberrel se sokat volt kapcsolata es mar egyszer elvittek, de megharapott valakit es vissza hoztak. Most teljesen baratsagos volt, jott vegig mellettem, a fejet a kezembe fektette. Erdemes lenne meg vele probalkozni, vagy tenyleg vesztett ugy? Megszelidulhet meg egy ket eves lo akivel nem volt foglalkozva, csak kidobva egy legelore?

2014. jún. 27. 11:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

ahogy az előző írja, sok ménesben leválasztás után egyáltalán nem foglalkoznak a lóval, mondjuk ez nem szerencsés, mert normálisan azért megkötni, vezetni, meg pl körmölni kéne tudni.

amúgy meg egy teljesen "elvadult" ló egyáltalán nem megy utánad és fekteti a kezedbe a fejét!

teljesen elvadult lovat is meg lehet szelídíteni, csak kitartás és idő kérdése, de amiket írsz ez így nem egy elvadult ló, az elvadult lovat megfogni alig lehet.

szállítani pedig a sérülések elkerülése miatt úgy érdemes, hogy előtte besedalinozzák (legalább fél órával szállítás előtt) és mikor már hat a bódító úgy fog felmenni a futóra, mint egy álmos kiskutya.

egyébként ha már volt valakinél nyilván volt szállítva is.

ha valóban vágóra tart lovakat a tulaj, nyilván jobb neki, ha a 6 hónapost veszed meg, mint a 2 évest, ami majdnem felnőtt méret, a 6 hónapost meg még másfél évig etetheti, mire megéri levágni. szóval az is lehet, hogy egyáltalán semmi baja nincs és soha nem harapott meg senkit, csak így akarta inkább rád tukmálni a kisebb csikót.

én ismerek nem egy kupecet, amit rögtön megmutatnak azt sose szabad megvenni és általában az a legjobb ló, amit magától nem is mutat és mikor rákérdezel valami homályos rémtörténetet mond róla.

2014. jún. 27. 15:47
 12/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolso. Ezekre a dolgokra nem is gondoltam. Talan tenyleg azert nem akarja, hogy a csodort hozzam, mert azt mar nem kell sokaig etetnie. Igen, nekem is fura volt, mert amikor ott voltunk, semmi jelet nem mutatta az agresszionak. Holnap elhozzuk a pacit es meglatjuk mi lesz :)
2014. jún. 27. 17:07
 13/19 anonim ***** válasza:
52%

Az igaz, hogy tovább eteti, de többet is kap érte. Egyébként a csikót is el tudná adni vágás céljára (lásd pecsenyecsikó), és arra mégcsak költenie sem kell. Mondjuk amennyit ezek a lovakra költenek... nyomják bele a kukoricát, aztán ennyi.

(A ménesekben a lovakat álalában futóisállókban tartják, ahol az etetéshez és a átvizsgáláshoz megkötik őket, és nyilván körmölni, oltani és féreghajtózni is kell, szóval azok sem vadlovak, csupán élik a boldog csikóéveket).

Majd írd meg, hogy hogy ment, kíváncsi vagyok. Sedalint vigyetek, meg a szükséges védőfelszereléseket.

Egyébként mennyiért adja, vágóáron?

2014. jún. 27. 18:39
 14/19 A kérdező kommentje:
600 eurot (osztrak a tulaj) ker erte.
2014. jún. 27. 19:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem kevés.
2014. jún. 27. 19:33
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem sem lehetetlen kezesbárányt csinálni belőle. És ahogy előttem többen is leírták: herélés az első.

Majd számolj be, hogy sikerült :)

2014. jún. 27. 20:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Minden ló megszelídíthető, hozzáértéssel, türelemmel. Csak tényleg legyen olyan tapasztalt kiképző melletted, aki pontosan tudja, mit miért és hogyan csinál.
2014. jún. 28. 14:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Szia ! Nagyon is érdemes dolgozni vele ! Írj privit szívesen segítek mert dolgoztam már hasonló lovakkal !
2014. okt. 19. 19:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Na, mi lett a vége? :)
2016. márc. 26. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!