2 Éves csődör, vágóhíd vagy lehetséges megszelidíteni?
ahogy az előző írja, sok ménesben leválasztás után egyáltalán nem foglalkoznak a lóval, mondjuk ez nem szerencsés, mert normálisan azért megkötni, vezetni, meg pl körmölni kéne tudni.
amúgy meg egy teljesen "elvadult" ló egyáltalán nem megy utánad és fekteti a kezedbe a fejét!
teljesen elvadult lovat is meg lehet szelídíteni, csak kitartás és idő kérdése, de amiket írsz ez így nem egy elvadult ló, az elvadult lovat megfogni alig lehet.
szállítani pedig a sérülések elkerülése miatt úgy érdemes, hogy előtte besedalinozzák (legalább fél órával szállítás előtt) és mikor már hat a bódító úgy fog felmenni a futóra, mint egy álmos kiskutya.
egyébként ha már volt valakinél nyilván volt szállítva is.
ha valóban vágóra tart lovakat a tulaj, nyilván jobb neki, ha a 6 hónapost veszed meg, mint a 2 évest, ami majdnem felnőtt méret, a 6 hónapost meg még másfél évig etetheti, mire megéri levágni. szóval az is lehet, hogy egyáltalán semmi baja nincs és soha nem harapott meg senkit, csak így akarta inkább rád tukmálni a kisebb csikót.
én ismerek nem egy kupecet, amit rögtön megmutatnak azt sose szabad megvenni és általában az a legjobb ló, amit magától nem is mutat és mikor rákérdezel valami homályos rémtörténetet mond róla.
Az igaz, hogy tovább eteti, de többet is kap érte. Egyébként a csikót is el tudná adni vágás céljára (lásd pecsenyecsikó), és arra mégcsak költenie sem kell. Mondjuk amennyit ezek a lovakra költenek... nyomják bele a kukoricát, aztán ennyi.
(A ménesekben a lovakat álalában futóisállókban tartják, ahol az etetéshez és a átvizsgáláshoz megkötik őket, és nyilván körmölni, oltani és féreghajtózni is kell, szóval azok sem vadlovak, csupán élik a boldog csikóéveket).
Majd írd meg, hogy hogy ment, kíváncsi vagyok. Sedalint vigyetek, meg a szükséges védőfelszereléseket.
Egyébként mennyiért adja, vágóáron?
Szerintem sem lehetetlen kezesbárányt csinálni belőle. És ahogy előttem többen is leírták: herélés az első.
Majd számolj be, hogy sikerült :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!