Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovat vagy kutyát nehezebb...

Reptoid kérdése:

Lovat vagy kutyát nehezebb nevelni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 18. 06:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Lovat nehezebb. Mondom ezt úgy, hogy megfordult már nálam nem kevés ideiglenes kutya.
2014. jún. 18. 06:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez szerintem egyénenként változó. Nekem a kutya nehezebben nevelhető. Annyi szabályt meg kell hozzá jegyezni, pl. szabályok a falkavezérséghez, tökéletes kapcsolat a kutyával. Nekem ezekhez szakértői segítség kellett. Lovakhoz sokkal jobban értek, letudom szoktatni őket minden rossz szokásukról. Mondjuk előbb is volt lovam mint kutyám...
2014. jún. 18. 10:01
 3/8 anonim válasza:
mindenkinek más..valaki a kutyákhoz valaki a lovakhoz ért..én még életemben nem neveltem lovat xd a kutyam most 2 eves, másfél hónaposan került hozzám és 10 hónaposan már halgatott arra hogy marad, ül, gyere...1 éves mult mikor má tutta hogy (jutalom falatkát) "szépen kéri" akkor két lábra áll és elkezd pörögni:)<3 most meg szinte már poráz nélkül is letudom vinni mert az uttesteknél már automatikusan megáll aztmonodm gyere ide oda is jön hozzám..persze ha éppen játszik avgy kutyát lát nem elsőre jön ide mert még mindig olyan mintha akár 4-5 hónapos lenne minden kutyával játszani akar:)<3
2014. jún. 18. 10:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nekem eddig a kutyanevelés sosem jött össze :/

2014. jún. 18. 11:01
 5/8 anonim válasza:
vidd el kutya iskolaba ha tenyleg annyira nemtudod..meg fontos hogy kiskoratol kezd el nevelni ne ilyen 2-3 eves koraban:) 3.valaszolo voltam:)
2014. jún. 18. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérj segítséget a kutyás topikban, jókat szoktak írni.

Ahogy írtam, nekem nehezebb a lóval. A kutyánál ráérez az ember, hogyan irányítsa a kutyát, korrigál, jutalmaz és mindezekre több lehetősége van, mint a lovaknál, jobban ki tudja magát fejezni. A kutya szívesebben dolgozik az embernek, atározottan lehet jutalmazni is. Pl. jutalomfalatot gond nélkül lehat adni, ha megérdemli, míg tudjuk, hogy lónál érdemes óvatosan bánni vele. A kutya lesi az ember minden szavát, mozdulatát, a ló meg sokszor rá sem bagózik, illetve ha egy kutya kötekedik, azt is könnyebben le leet szerelni, mintha egy ló tenné, már csak a méretbeli különbségek miatt is.

2014. jún. 18. 14:54
 7/8 anonim ***** válasza:

abszolút a kutyát :D

kiskoromtól volt kutyám, de szüleim se tudták hogy kell nevelni, én meg miniként nyilván nem tudtam, utána jött a lovaglás, már 10 éve. igaz most is van kutyám, de a lovamhoz valahogy jobban értek, de ezen kívül a kutyusom tudja az alapokat :) csak hát nehezebb. meg a lovat akkor is lehet tanítani amikor idősebb. a kutyáknál nem mindig így van, de megeshet :)

szerintem beszokódás kérdése. ki hol kezdte rendesen :)

2014. jún. 25. 15:51
 8/8 anonim ***** válasza:

A kutyát az utolsó napjáig lehet nevelni, de tanítani is.

Jó, hogy most jött elő a kérdés, mert már nem tudtam, mit tanítsak a kutyámnak, így unalmamban elkezdtem a spanyol lépést. :) 3 perc után tudta, csinálta. Bezzeg lónál ez nem megy ilyen gyorsan... szóval én még mindig a kutyára szavazok. Ami az embereknek a nehézséget jelenti, az szerintem az, hogy tudják, hogy a lóval határozottnak, követekezetesnek kell lenni és tudnak is így viselkedeni abban a napi 2 órában, amíg a lóval vannak, de a kutya is ugyan ezt a hozzáállást igényli, csak éppen többet van velünk, tehát egész nap határozott, jó vezetőként kell viselkednünk, hogy a kutya elfogadjon minket annak. Nincs lazsálás.

2014. jún. 25. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!