Lovat vagy kutyát nehezebb nevelni?
Köszönöm!
Nekem eddig a kutyanevelés sosem jött össze :/
Kérj segítséget a kutyás topikban, jókat szoktak írni.
Ahogy írtam, nekem nehezebb a lóval. A kutyánál ráérez az ember, hogyan irányítsa a kutyát, korrigál, jutalmaz és mindezekre több lehetősége van, mint a lovaknál, jobban ki tudja magát fejezni. A kutya szívesebben dolgozik az embernek, atározottan lehet jutalmazni is. Pl. jutalomfalatot gond nélkül lehat adni, ha megérdemli, míg tudjuk, hogy lónál érdemes óvatosan bánni vele. A kutya lesi az ember minden szavát, mozdulatát, a ló meg sokszor rá sem bagózik, illetve ha egy kutya kötekedik, azt is könnyebben le leet szerelni, mintha egy ló tenné, már csak a méretbeli különbségek miatt is.
abszolút a kutyát :D
kiskoromtól volt kutyám, de szüleim se tudták hogy kell nevelni, én meg miniként nyilván nem tudtam, utána jött a lovaglás, már 10 éve. igaz most is van kutyám, de a lovamhoz valahogy jobban értek, de ezen kívül a kutyusom tudja az alapokat :) csak hát nehezebb. meg a lovat akkor is lehet tanítani amikor idősebb. a kutyáknál nem mindig így van, de megeshet :)
szerintem beszokódás kérdése. ki hol kezdte rendesen :)
A kutyát az utolsó napjáig lehet nevelni, de tanítani is.
Jó, hogy most jött elő a kérdés, mert már nem tudtam, mit tanítsak a kutyámnak, így unalmamban elkezdtem a spanyol lépést. :) 3 perc után tudta, csinálta. Bezzeg lónál ez nem megy ilyen gyorsan... szóval én még mindig a kutyára szavazok. Ami az embereknek a nehézséget jelenti, az szerintem az, hogy tudják, hogy a lóval határozottnak, követekezetesnek kell lenni és tudnak is így viselkedeni abban a napi 2 órában, amíg a lóval vannak, de a kutya is ugyan ezt a hozzáállást igényli, csak éppen többet van velünk, tehát egész nap határozott, jó vezetőként kell viselkednünk, hogy a kutya elfogadjon minket annak. Nincs lazsálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!