Ha a ló ledobta a lovasát és nem kellett tovább dolgoznia, legközelebb is meg fogja próbálni?
ezt nem lehet tudni, vagy igen, vagy nem.
ha te 1 hónapig nem lovagolhatsz mindenképp javasolható, hogy addig üljön rá más, valami ügyes lovas, aki természetesen tisztában van az előzményekkel és annak tudatában hajlandó felülni rá, hogy a legutóbbi lovasa kórházban kötött ki.
egy alkalomtól nem feltétlen tanulja ezt meg, főleg, ha utána ügyes lovasoknál próbálkozik, de azok nem esnek le. azt meg végképp nem hinném, hogy 1 alkalom után veled összeköti, hogy téged ledobott és akkor nem kellett dolgozni.
egyébként meg ha nincs lehetőség karámozni, akkor más helyet kéne keresni, mert ha a ló tele van, akkor nem csoda, ha ugrándozik, ha pedig egy energikus, menős fiatal ló, nem lehet elvárni, hogy mondjuk 3-4 nap állás után amikor felülnek rá ne kezdjen tombolni.
ha egy ló nincs rendszeresen mozgatva (akár magát karámban) nem lehet vele normálisan dolgozni, mert nem veled lesz elfoglalva, hanem azzal, hogy "juhééjj, végre szaladhatok!".
te pedig gyógyulj meg és legközelebb mielőtt felülsz esetleg futószárazd le.
Csak olyannak adnám, akinek megbízható a lovastudása és nem igazán hozza zavarba, ha rodeózik alatta a ló.
Ha te ott vagy az miben változik? Attól még annak kell megoldania a helyzetet, aki a hátán ül.
Megeshet, hogy bepróbálkozik, de ha egy határozott lovas lerendezi, akkor nem lesz vele probléma.
Viszont arra készülj fel, hogy veled még eljátszhatja ezt.
A mi lovunk olyan például hogy leesett róla valaki utána le akarta dobni és ugrált ,rugott meg minden , de ha én ültem rá olyan volt mintha kicserélték volna ( én egyszer se estem le róla ...addig) persze aki leesett róla nem lett komoly baja és visszaült rá és ha kemény kézzel bánt vele akkor az első 10 percbe ugyanúgy rugott meg minden de ha akkor nem esett le akkor aztán tökélesen viselkedett
ez lótol is függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!