Nagyon szeretnék egy lovat, csak nincs helyünk. Szerintetek érdemes bértartásban tartani?
Hát ezt neked kell mérlegelni , milyen közel van lovarda ahol tudnád tartani? Mennyi időt tudnál rá szánni hogy oda utazz foglalkozz vele majd haza?
Én pl. itthon tartom a lovam , nem szivesen adnám bértartásba itthon tudom biztonságban látom mit eszik meg tudom hogy tiszta szénát kap , friss viz mindig van előtte, az alom friss alatta , trágya rendszeresen van szedve mindenhol stb. Lehet azért van ez mert ezt szoktam meg hogy itthon van. Sajnos a közelben nincs is olyan jó nak mondható lovarda ahová szivesen elvinném. Igaz nincs pálya ,akadályok inkább a terep lehetőség adott , de hobbistaként megfelelő és remek több órás napos túrákat lehet megtenni. Hallotam már olyat hogy vannak lovardák ahol a bértartók lopkodják a holmikat egymás között, az oda vitt plusz tápból etetek több lóval is , a lónak a látogatók hülyeségeket kínáltak(csoki,nasi..stb) Persze nyilván ez nem vonatkozik az összes lovardára.
Ill. szerintem mérlegeld azt is hogy anyagiakban mennyire férne bele egy ló havi fix tartását fizetni ami jobb helyeken olyan 50e (felénk igy van) persze van 30ért is legelő vagy fél rideg. Plusz ha a lóval történik valami állatorvos sem két forint sajnos , felszerelések stb. :)
Nyilván ezek csak az én véleményeim mint itthon tartó:)
Ha nincs rá helyed,akkor igen érdemes. Minimum havi 40 ezer + kovács, oltások ezzel számolj.
Attól, hogy nem otthon tartod, attól még hetente 4-5* illik kimenni hozzá és foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!