Hogyan kell felhelyezni a martingált?
Olvastam, hogy ha rosszul teszed akkor árt ?
Akkor hogyan kell JÓL feltenni ?
1.Becsatolod a még egyik oldalon fel nem csatolt hevederbe, és azután csatolod be a heveter másik oldalát a nyereghez.
2.A kisnyeregszány előtti kis karikába és a marján bekapcsolod a szíjakat.
3.A két kantárszárat szétszeded és beléjük fűzöd a martingál részét (a többi szügyelő), majd összekapcsolod a két kantárszárat.
Én kb. egy éve használtam martingált, remélem jól emlékszek. Amúgy biztos van valaki a lovardában (ha ott lovagolsz) aki szívesen segít. Remélem tudtam segíteni! :)
A karikák magasságát, ahol fut a szár, azt kell jól eltalálni. Akkor jó, ha a szabályos kéztartásnál, aló támaszkodásánál nem töri meg a szár vonalát. Ha hosszú, akkor olyan, mintha nem is lenne, ha meg rövid, akkor megtörik a szár, egy plusz erő lép fel és felesleges nyomás alá helyezed a ló száját.
Futómartingálnál általában a ló lába közé menő szíjon tudsz állítani pár lyukat.
Szügyellős martingáloknál általában a villa leszedhető, van hogy az alján tudsz a hosszúságán állítani, van hogy a szárain van a csat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!