Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Sokat dolgozik? (a kérdésed...

Sokat dolgozik? (a kérdésed túl rövid, magyarázatod túl hosszú)

Figyelt kérdés

Van egy fiatal lovam. Átlagosan heti 5x1 órát dolgozik síkon, még nem ugrunk vele.

A munkanapok száma attól is függ, milyen az idő; van, hogy csak 3-4x megy, van, hogy 6x, de soha nincs halálra nyúzva, és a heti 1 pihenőnap minden esetben jár neki. Néha előfordul, hogy kicsit többet megy, mint egy óra, de nem jellemző.

Munka alatt egyelőre még csak patanyomfigurák, átmenetek, ilyesmik értendőek - mindhárom jármódban.

Ez sok neki? Én úgy gondolom, hogy egy fiatal (6 éves) 700 kilós állatnak nem szabadna belehalnia (sőt...) ennyi munkába, de lehet, hogy rosszul látom.

2014. máj. 18. 20:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A napi 2 órát nem pályára értettem, hanem magára a mozgásra.

Én 15 percet bemelegítek, majd jön 40-45 perc érdemi munka, majd leléptetés, ez ugye több mint egy óra, vagy akár meló után egy laza terep kikapcsolódás gyanánt nem megerőltető egy lónak.

2014. máj. 19. 11:25
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért lenne a lónak az idomítómunka unalmas, hiszen néhány másodpercenként fkérnek tőle valamit, folyton történik valami, dolgozik testileg-agyilag, semmiképp nem mondanám unalmasnak. Ha valaki csak töyög körbe-körbe, na, az unalmas.
2014. máj. 19. 20:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó. Nem unalmas neki az idomító munka, hanem agyban elfárad a ló. Ráadásul egy fiatal paciról van szó. Egy másodikos gyerek sem fog végigülni egy dupla órát, egy lótól sem lehet túl sokáig kérni. Egy idő után elpattan az agya. Elege lesz, hülyeségeken kezd gondolkodni, nem figyel, ilyesmik.

A munka után terep pedig szerintem nem jó ötlet. Dolgoztok pályán, lenyomtok egy edzést, lelépteted, utána nem kell kivinni, mert "törlődik" a fejlődés hatása. Vagy terep vagy pályamunka. Ezt még anno egy edző mondta nekem, és szerintem igaza van benne.

2014. máj. 19. 20:36
 14/14 A kérdező kommentje:

Mint megmondottam vala korábban, nincs halálra dolgoztatva. Az 1 óra nem abból áll, hogy lemegyünk a pályára, nulla beléptetés, rögtön magasiskolai feladatok 90 percen keresztül, majd be a boxba, és rohanás haza. Laza idomítás, bőséges beléptetéssel, és leléptetéssel.

Úgy gondolom, hogy ha a kaszált fű egészségtelen lenne, akkor pl. nem ajánlották volna egy idősebb ló felhizlalására. Ha az ember nézi, mit kaszál, és a kétes növényeket kiválogatja, nem fogja megmérgezni vele a lovat. De szerintem ebből nyissunk inkább topikot, hogy a kaszált fű ártalmas-e vagy sem. Nem fűnyíróval nyírt fű. Kézzel kaszált.

2014. máj. 19. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!