Szeretnék venni egy saját lovat. Mit kell tudnom a lótartásról?
Vidéken élek egy város legszélén, és a "szomszédunk" a határ, szóval volna a lónak legelője, ahol tudna legelni, szóval a kaja letudva. Az udvarunkon ki tudnék alakíttatni egy bokszot neki, bár a fűtét már neccesebb lenne megoldani, de ezért is szeretnék valamilyen szívós fajtájú lovat. Tudnátok ajánlani valamilyet? Lehetőleg ne legyen túl nagy, de ne is legyen póni. Nincsenek nagy igényeim e téren, de azért nem szeretnék ronda kinézetű lovakat mint pl a fríz.
Akkor szeretnék még pár infót kérni a lótartásról. Például, hogy milyen gyakran kell takarítani őket? Aztán nem lesz magányos, ha egyedül tartom majd a pacit? Be lehet festeni egy ló szőrét ételfestékkel?
Mindenképp itthon szeretném tartani a lovat, mert a lovardákban nem bízom meg. Ahol eddig jártam e téren mindenhol soványok voltak a lovak, és nem bíznám olyan emberekre a lovam gondozását. Az unokatesóm lovagol már évek óta, szóval ő azért besegítene ebbe a lótartásba ha kéne.
Én bizony a hintalóval értek egyet. Esetleg mylittlepony még jó lehet, azt festeni se kell, van belőle rózsaszín meg kék is.
Kedves kérdező, amíg annyi emeletes baromságot hordasz össze, mint amit itt sikerült leírnod, tedd meg azt a szívességet a lovaknak, hogy nem akarsz a gazdájuk lenni.
Nem tudom miért kell gonoszkodni... A lótartáshoz mindenki ért, egyáltalán nem nagy ügy. A profik is csak azért tanulják évekig, mert nincs jobb dolguk. (Irónia volt, akinek nem esett volna le...)
Igazából elmondhatjuk itt neked 200szor, hogy egy lóhoz mennyi tapasztalat kell, úgy se fogod megérteni, mert halvány lila gőzöd nincsen róla, hogy mit jelent lovat tartani. Majd ha szépen elbabusgatod meg félreneveled és úgy elcseszed, hogy ha ránézel egyből ágaskodik, akkor megérted, hogy miért kell egy lóhoz tapasztalat. De persze akkor már késő lesz, küldheted vágóba mert más úgy se veszi meg. Meg jönnek majd a kérdések, hogy "A lovam folyamatosan csipked, hogy szoktassam le róla?" meg "A lovam 2 napja fekszik a földön, szerintetek hívjak hozzá orvost?"
De hogy segítsek is valamennyit: a lovazásnál a legfontosabb dolog az alázatosság. Egy jó lovas sosem fogja kijelenteni, hogy ért a lovakhoz, vagy tud lovagolni, mert mindig van mit tanulnia, minél többet tölt lovak mellett annál több újat tanul. Emellett pedig mindig a lova érdekeit nézi. És a kérdés alapján ezek a tulajdonságok belőled hiányoznak. Ha a ló érdekeit néznéd, akkor belátnád, hogy 0 hozzáértéssel nem lesz jó helye nálad. Ilyen mértékű tudáshiánnyal csak ártani fogsz neki. Ha alkalmas lennél egy ló tartására, akkor ezeket a kérdéseket egyedül is meg tudnád válaszolni. Plusz tisztában lennél vele, hogy ezeken a dolgokon kívül még rengeteg igénye van egy lónak. És nem gonoszságból olt le mindenki, hanem mert itt azért a legtöbben tudjuk, mivel jár egy ló, neked akarunk csak jót, hogy ne hozz felelőtlen döntést. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Adtam egy normális választ,erre...
De akkor ajánlom neked a csillámfaaszpónit. A csillámfl még sok lenne a neked.
Ételfesték a lóra? Agyhalott, 12 éves vagyok és milyen érdekes, tudom, hogy léteznek lófestékek.
A 8 éves janikat amíg nem érik el a szintet nézni se engedném. Kutyám van, 2 makacs kuvasz, sétáltattam apámmal, odaszalad a 12 éves kölyök (velem egy idős ne IQ jóval kevesebb) azt elkezdi őket csesztetni. Meg is kapta a kan, a szuka meg ráugrott és elszakította a pólóját.
Nem is sajnálom
"Be lehet festeni egy ló szőrét ételfestékkel?"
Kérlek, inkább akrillal, és lakkozd is le!
"A Fríz ló - Az elegancia felsőfoka"
Ráadásul a Fríz lovak kényesek, úgyhogy jobb, hogy meg sem fordult a fejedben! Bár, ha a hintaló-ötlet nem tetszik, és a hinta-póni sem, akkor gyorsan tegyél le erről, de legelőször is, mélyülj el egy kicsit a lovakban, lótartásban.
Kihagytam: "Ahol eddig jártam e téren mindenhol soványok voltak a lovak, és nem bíznám olyan emberekre a lovam gondozását. Az unokatesóm lovagol már évek óta, szóval ő azért besegítene ebbe a lótartásba ha kéne"
Lovagol? Az nem tesz semmit, de ha az unokatesódnak egy csöpp esze is van, meg a szüleidnek, a büdös életben nem engednek meg ilyen tudáshiánnyal lovat tartani.
És ha nem "lónyelven" bánsz a lóval, hanem jajj, de cuki, akkor majd én nevelgetem-ként, lóként nézve lóellenesen fog viselkedni, úgy, mint te.
(lóellenest úgy értem:ló létére nem normálisan, nem úgy viselkedik mint a lovak, hanem ahogy neveled 0 hozzáértéssel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!