Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szeretnék venni egy saját...

Szeretnék venni egy saját lovat. Mit kell tudnom a lótartásról?

Figyelt kérdés

Vidéken élek egy város legszélén, és a "szomszédunk" a határ, szóval volna a lónak legelője, ahol tudna legelni, szóval a kaja letudva. Az udvarunkon ki tudnék alakíttatni egy bokszot neki, bár a fűtét már neccesebb lenne megoldani, de ezért is szeretnék valamilyen szívós fajtájú lovat. Tudnátok ajánlani valamilyet? Lehetőleg ne legyen túl nagy, de ne is legyen póni. Nincsenek nagy igényeim e téren, de azért nem szeretnék ronda kinézetű lovakat mint pl a fríz.

Akkor szeretnék még pár infót kérni a lótartásról. Például, hogy milyen gyakran kell takarítani őket? Aztán nem lesz magányos, ha egyedül tartom majd a pacit? Be lehet festeni egy ló szőrét ételfestékkel?

Mindenképp itthon szeretném tartani a lovat, mert a lovardákban nem bízom meg. Ahol eddig jártam e téren mindenhol soványok voltak a lovak, és nem bíznám olyan emberekre a lovam gondozását. Az unokatesóm lovagol már évek óta, szóval ő azért besegítene ebbe a lótartásba ha kéne.

2014. máj. 4. 20:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én bizony a hintalóval értek egyet. Esetleg mylittlepony még jó lehet, azt festeni se kell, van belőle rózsaszín meg kék is.

Kedves kérdező, amíg annyi emeletes baromságot hordasz össze, mint amit itt sikerült leírnod, tedd meg azt a szívességet a lovaknak, hogy nem akarsz a gazdájuk lenni.

2014. máj. 4. 21:43
 12/19 x) ***** válasza:
100%

Nem tudom miért kell gonoszkodni... A lótartáshoz mindenki ért, egyáltalán nem nagy ügy. A profik is csak azért tanulják évekig, mert nincs jobb dolguk. (Irónia volt, akinek nem esett volna le...)

Igazából elmondhatjuk itt neked 200szor, hogy egy lóhoz mennyi tapasztalat kell, úgy se fogod megérteni, mert halvány lila gőzöd nincsen róla, hogy mit jelent lovat tartani. Majd ha szépen elbabusgatod meg félreneveled és úgy elcseszed, hogy ha ránézel egyből ágaskodik, akkor megérted, hogy miért kell egy lóhoz tapasztalat. De persze akkor már késő lesz, küldheted vágóba mert más úgy se veszi meg. Meg jönnek majd a kérdések, hogy "A lovam folyamatosan csipked, hogy szoktassam le róla?" meg "A lovam 2 napja fekszik a földön, szerintetek hívjak hozzá orvost?"

De hogy segítsek is valamennyit: a lovazásnál a legfontosabb dolog az alázatosság. Egy jó lovas sosem fogja kijelenteni, hogy ért a lovakhoz, vagy tud lovagolni, mert mindig van mit tanulnia, minél többet tölt lovak mellett annál több újat tanul. Emellett pedig mindig a lova érdekeit nézi. És a kérdés alapján ezek a tulajdonságok belőled hiányoznak. Ha a ló érdekeit néznéd, akkor belátnád, hogy 0 hozzáértéssel nem lesz jó helye nálad. Ilyen mértékű tudáshiánnyal csak ártani fogsz neki. Ha alkalmas lennél egy ló tartására, akkor ezeket a kérdéseket egyedül is meg tudnád válaszolni. Plusz tisztában lennél vele, hogy ezeken a dolgokon kívül még rengeteg igénye van egy lónak. És nem gonoszságból olt le mindenki, hanem mert itt azért a legtöbben tudjuk, mivel jár egy ló, neked akarunk csak jót, hogy ne hozz felelőtlen döntést. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

2014. máj. 4. 22:40
 13/19 anonim ***** válasza:
Kérlek szépen,kíméld meg a lovakat attól,hogy a gazdájuk akarsz lenni! Egyébként minden ló kibírja a telet,mert bundát növeszt,vagy amelyik nem (sportlovak többsége nagyon rövid szőrt növeszt,sokszor nyírják is őket a munka miatt) azt takarják.Különben sem jó,ha bent az istállóban van 25 fok,kint meg -5.Egy lónak kell zab,széna,esetenként különféle ételkiegészítők,táp,műzli,vitaminok,stb. Naponta almozni kell,és a lónak van egy napirendje,nem lehet mindig máskor csinálni vele a dolgokat.Ha reggel 6kor kap enni,akkor ne legyen az,hogy néha csak 10kor esel ki hozzá,mert aludtál.És mivan,ha beteg?azt hogy veszed észre?ha sántít?néha olyan betegségeik is vannak,amiket nagyon nehéz észrevenni.pl. gombás bőr,stb. Meg szerintem is ültesd fel rá az utca összes gyerekét,jól el legyen baszva a ló,rángassák csak szét a száját,miért ne? A kérdésedből és válaszaidból ítélve kedves Kérdező nem lehetsz több 14 évesnél.
2014. máj. 5. 09:54
 14/19 anonim ***** válasza:

Adtam egy normális választ,erre...

De akkor ajánlom neked a csillámfaaszpónit. A csillámfl még sok lenne a neked.

Ételfesték a lóra? Agyhalott, 12 éves vagyok és milyen érdekes, tudom, hogy léteznek lófestékek.

A 8 éves janikat amíg nem érik el a szintet nézni se engedném. Kutyám van, 2 makacs kuvasz, sétáltattam apámmal, odaszalad a 12 éves kölyök (velem egy idős ne IQ jóval kevesebb) azt elkezdi őket csesztetni. Meg is kapta a kan, a szuka meg ráugrott és elszakította a pólóját.

Nem is sajnálom

2014. máj. 5. 13:40
 15/19 anonim ***** válasza:

"Be lehet festeni egy ló szőrét ételfestékkel?"

Kérlek, inkább akrillal, és lakkozd is le!

"A Fríz ló - Az elegancia felsőfoka"

[link]

[link]

[link]

Ráadásul a Fríz lovak kényesek, úgyhogy jobb, hogy meg sem fordult a fejedben! Bár, ha a hintaló-ötlet nem tetszik, és a hinta-póni sem, akkor gyorsan tegyél le erről, de legelőször is, mélyülj el egy kicsit a lovakban, lótartásban.

2014. máj. 5. 18:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Kihagytam: "Ahol eddig jártam e téren mindenhol soványok voltak a lovak, és nem bíznám olyan emberekre a lovam gondozását. Az unokatesóm lovagol már évek óta, szóval ő azért besegítene ebbe a lótartásba ha kéne"

Lovagol? Az nem tesz semmit, de ha az unokatesódnak egy csöpp esze is van, meg a szüleidnek, a büdös életben nem engednek meg ilyen tudáshiánnyal lovat tartani.

És ha nem "lónyelven" bánsz a lóval, hanem jajj, de cuki, akkor majd én nevelgetem-ként, lóként nézve lóellenesen fog viselkedni, úgy, mint te.

(lóellenest úgy értem:ló létére nem normálisan, nem úgy viselkedik mint a lovak, hanem ahogy neveled 0 hozzáértéssel)

2014. máj. 5. 18:27
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Ne törődja hülyékkel, lovat tartani föld buta cigány kupecek is tudnak, neked is fog menni. A haflingi elég szívós és jó takarmány-hasznosító, nem kell nagyon zaboltatni, ha nem hajtod ki a belét. Takarítani akkor kell, amikor föl akarod nyergelni, egyébként nem kell. Magányos lesz, de az élet kegyetlen, majd megszokja. A ló ugyan ehető, de a festéséhez mégis inkább hajfestéket használj!
2014. máj. 5. 20:21
 18/19 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel, szíve joga, hogy azt tart a saját birtokán amit akar. De a többiekkel is, bár azt nem értem, miért kell rögtön ilyen bunkón válaszolni, mert egy ilyen oldalon senki nem kíváncsi rá. A kérdésére szeretett volna választ, a többihez nincs közünk. Mondjuk egy ló hatalmas felelősség, kell neki tiszta, rendes állapotban lévő istálló, patkolni kell, csutakolni kell, a patáját rendben kell tartani, pl.: patazsír meg ilyenek. Rendes felszerelés kell, lovagolni kell rendszeresen. Az állatorvosi költségekről meg ne is beszéljünk. És a leírásodból leüt, hogy halvány fogalmad sincs a lovakról. Miért kéne bohócot csinálni egy lóból? Festékszóróval én is szoktam mintát csinálni a lovam farára, de ételfestékkel?? Magát a lovat? Könyörgöm... És ha értenél a lovakhoz, nem mondanád a frízekre, hogy rondák. Vagy ha még nem is tetszik, a fríz egy magas vérvonalú nemes ló, amit nagyon sokáig finomítottak, hogy ilyen tökéletes legyen. Azt javaslom, ha szeretnél lovakkal foglalkozni, járj oktatóhoz lovardai lovon tanulni lovagolni. Mert ez így nagyon nagy baromság.
2014. máj. 6. 12:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Mindennap legalább 10 kg szénára van a lónak szüksége,csutakolni kell,stb,tehát nagyon sok munka van vele..
2017. ápr. 12. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!