Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vannak Magyarországon lópiacok?

Vannak Magyarországon lópiacok?

Figyelt kérdés
Rákerestem google-n de nem írt semmit hogy hol van ilyen vagy van-e egyáltalán. Ha van letudnátok írni hogy hol? Köszönöm előre is és még azt szeretném megkérdezni hogy ilyen kor ki lehet próbálni a lovakat?

#lópiac
2014. ápr. 24. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:

mert nem lópiacként kell keresni, hanem lóvásárként, bár legjobb tudomásom szerint pár éve már nincs ilyen. nem tudom pontosan miért, de ezeken az élőállat vásárokon már nem árulnak lovat (talán csak azért, mert most már szigorúan ellenőrzik az útlevelet, oltást, és kötelező a friss kevésvérűségi vizsgálat, márpedig az ilyen helyeken kupecek árultak innen-onnan összekukázott lovakat, azoknak pedig ilyen papírjaik nincsenek.

régebben több helyen árultak lovat az élőállat vásárokon, én a dabasin és a lajosmizsein is voltam, de biztos nem vettem volna ott lovat! nagyon durva élmény volt, csak kupecek üzleteltek egymás közt, köpködtek egymás tenyerébe, a lovak a teherautók mellett (mert véletlenül se lószállítóval szállították őket) kikötve, néha alájuk vágtak az ostorral, hogy táncoljanak szépen helyben, a szebb lovakat vezetgették a sorok között, de azokért horror árakat kértek. jobb ez így, hogy megszűnt!

menjél kupechez, ott pont olyan lovak vannak, mint a vásárban.

2014. ápr. 24. 22:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Állatvásárra keress: [link]

(Rossz) élménynek elmegy, nem baj, ha ilyet is lát az ember, de lovat venni határozottan nem érdemes. A lovak kikötve állnak, van, hogy idegelik őket, hogy "mutassanak" is valamit, meg a feketék alkudoznak egymás tenyerébe csapkodva...

2014. ápr. 24. 22:38
 3/5 anonim válasza:
Vásárnaptár erre keres rá és ott vannak az időpontok.Lóvásár helyek Dabas,Nagykörős,Dunaföldvár,Lajosmizsei vásárba tavaj nem engetek lovakat mert Bácskiskun megyébe ló betegség miat.Nem csak kupecok vannak.
2014. ápr. 25. 12:18
 4/5 anonim válasza:
3as vagyok.Lengyel országba van egy komoly lóvásár de a lovak 80% 10 mázsás hidegvérű lovak.Olaszok járnak oda felvásárolni a vágóhidakra.
2014. ápr. 25. 12:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Régen Dombóváron volt lóvásár, meg Dunaföldváron is, de mióta komolyan ellenőrzik az útlevelet, oltásokat azóta alig találni lovat.

Ezeken a helyeken általában cigánykupecek voltak 90%-ban, adták-vették a lovakat, volt hogy egy állatnak 1 napon belül 3 gazdája is volt.

Én még gyerekként voltam kint, de a szívem szakadt bele, mikor azokat a szerencsétlen összezavarodott állatokat verték, meg húzták-vonták össze-vissza. Nem volt szép látvány.

Ha az embernek jó szeme volt, akkor ki lehetett olcsón fogni jó lovat, viszont kipróblásra nem igazán volt lehetőség. Ha csak nem vagy bevállalós szőrén megülni a felidegelt, kitudja "látott-e már lovast" lovat.

2014. ápr. 25. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!