Ti hány évlovagoltok?
11 éve ülök lovon, de lovagolni igazából 2 éve lovagolok.
Hogy miért mondom ezt? Nekem kb 9 évig elég volt az, hogy a ló alattam, lép, üget, vágtat, elterepezgettem, megfogtam, ha nagyon volt kedve menni, azt ennyi. De mióta jobban beleásom magam a témába, pontosabb segítségek, komolyabb feladatok, képzés, idomítás, azóta odafigyelek a lovaglásomra, sokkal jobban mennek az alám adott lovak, szépen összetudom őket lovagolni.
Megjegyzem nekem soha nem volt edzőm, mondhatni magamtól tanultam meg lovagolni, az utóbbi időben a szakirodalom segített sokat.
10-11 éves korom óta lovagolok (most 24 vagyok). De általában azt mondom, hogy 10 éve foglalkozom komolyabban lovakkal, mert az egy dolog, hogy megtanultam lovagolni, de a lovazás annál sokkal többet igényel. 14 éves koromban kaptam az első lovamat, attól számítom inkább a lovas pályafutásomat.
És igazából nem az számít, hogy mikor kezded el, hanem hogy milyen szintű az oktatás amit kapsz. Mert manapság sajnos sok helyen annyi történik, hogy mész fél éven keresztül futószáron ügetésben, és nem fejlődsz semmit. A pénzt viszont elkérik érte.
Naja... az évek nem mérvadóak, mert ha valakinek van jó edzőre pénze és ideje, akkor a 0-ról fél év alatt el lehet jutni, hogy a lovas szabadon közlekedni tudjon 3jármódban. A többi erre fog ráépülni.
Ismerek nem egy olyat, aki 2 éve lovagol és még életében nem vágtázott (vágtázhatott). Elköröz 2-3000Ft/ óráért és fejlődés 0. Azt a pénzt rendes edzőre fordítva sokkal jobb tudás érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!