Elegem lett a lovaglásból?
Már három éve lovagolok, tudok ugratni is, és heti kétszer járok. Régebben mindig már egy-fél órával lovaglás előtt izgultam meg vártam az edzést, de most nem... nem azt mondom hogy nem szeretek lovagolni már, de most már nem úgy van mint régen (életem a lovaglás, csakis a lovak stb...) mostanában van hogy kedvem sincs edzésre menni, meg lovagolni, nem élvezem már annyira. Ez miért lehet? Lehet hogy a lovaglás nem is nekem való sport? Pedig már sajnálnám abbahagyni. Vagy ez csak egy korszakom, és ha elmúlt, újra olyan lóbolond leszek? :) Mással is volt már ilyen? Csak is értelmes válaszokat szeretnék, előre is köszi:)
14/L
talán mert most kamaszodsz... ez egy nagyon furcsa korszaka az embernek, én kb 16 évesen abba is hagytam a lovaglást, mert annyi minden más érdekelt, hogy nem maradt rá időm. csak a bulizás, a fiúk, meg mellé a tanulás.
aztán 20 évesen újra jött a fellángolás, újra kezdtem és vettem is saját lovat.
szerintem ha annyira nem várod, na pláne ha kedved sincs, akkor ne erőltesd, szüneteltesd kicsit, semmi értelme az időd és a szüleid pénzét olyasmire használni, amire kedved sincs.
nekem ugye saját lovam van, nekem is van, hogy semmi kedvem lovagolni, mert fáradt vagyok, kicsit beteg, vagy nyűgös, de muszáj. neked nem muszáj, akkor ne erőltesd!
Ez egy teljesen normális dolog. 14 éves vagy, beléptél a pubertás korba, változol. Elkezdenek más dolgok is érdekelni, például a fiúk, a csajos dolgok, többet szeretnél lenni a barátnőiddel, tágul előtted a tér és a lehetőségek, a lovaglás pedig egy kicsikét elavultnak tűnik hirtelen. Ez lehet az egyik ok, amiért a legtöbb 14 éves érdeklődését veszíti. Ez majd elmúlik, ha lecsengett a sok újdonság, majd ismét visszatalálsz a lovakhoz - vagy nem.
A másik, ami miatt unhatod, az a folyamatos edzés. Ha minden lovaglásod abból áll, hogy pályán tanulsz díjlovaglást vagy díjugratást, vagy mindkettőt, az nagyon izgi tud lenni 1 vagy 2 évig, amíg intenzíven és látványosan fejlődsz, de a harmadik év rutinja felőrölheti a lovagló kedvet. Szoktatok terepre menni? Fél vagy egésznapos csillagtúrákat szervezni bográcsolással egybekötve akár? Az ilyen dolgok, a túralovaglás, nagyon fel tudja dobni a lovakkal való foglalkozást, mondhatnám azt is, hogy valójában ez a lovaglás sava-borsa. Dicséretes (és szükségszerű is), ha valaki igyekszik tökéletesen elsajátítani a díjugratás és díjlovaglás minden furfangját, de ne fásulj bele. Ne feledd, a ló elsődleges célja sosem a pályán való körözés volt.. :) Mozdulj ki!
Nincs egy olyan ló, akihez mindig először mész oda? Vagy akit a legjobban szeretsz?
Ha igen, akkor ezzel tudod magadat motiválni.
Ha nincs mi motiváljon, akkor szerintem hagyd a lovaglást, vagy csak havi 1-2 alkalommal járj.
Én egy évvel vagyok idősebb nálad, fura, de én egyre jobban "szerelmes" vagyok az én szépfiúmba :3
Még csak két éve az enyém (2,5-3 éve lovagolom), de egyre jobban megismerem, suli után rohanok hozzá, ha valami baja van gyógypuszit kap, a szabadidőmet azzal töltöm, (miután megcsináltam mindent körülötte) hogy kaszálok neki, legeltetem,(legeltetés nagyon jó alkalom a tanulásra :D) játszom vele...
Ő az én hercegem, főleg az utóbbi pár hónapban vagyok érte oda a legjobban.
Mindig arra gondolok, hogy hamar nyugdíjazom, hogy tovább egészséges legyen, megkap mindennél is többet a nyugdíjas éveiben, hogy minél tovább velem legyen, gondolni sem tudok arra, hogy valamikor Ő már nem lesz...
E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!