Hogyan tanítsam meg a lovam vezényszavakra?
Futószáron is, háton is csinálhatod: Elöbb mindig mondd a vezényszót, és utána nyúlj hozzá fizikailag előbb finoman, aztán erősebben, amíg nem csinálja. Minden alkalmat ragadj meg tényleg, ha futtatod, ha lovagolod, mert akkor kivétel nélkül fog kapcsolódni a vezényszó a feladathoz. Nem vagyok lóidomár, de beszélgetős lovas vagyok, és így nem direkt, de az én lovam is elkezdte megtanulni.
Kitartás!
Bármilyen utasítást adsz neki fizikailag, azt szavakkal is erősítsd meg. Mielőtt például ügetésbe indítod, szavakkal is utasítod erre. De figyelj, hogy mindig ugyan az legyen a vezényszó. Ez egy hosszú folyamat, nem fog egyik napról a másikra szóra csinálni mindent. Csak mondogasd neki a feladatokat, egy idő után meg fogja tanulni, hogy mi mit jelent nagyjából. Igazából az lett volna a legjobb, ha eleve ilyen módon lovagolják be, csikókorban fogékonyabbak a lovak az ilyesmire.
Még annyit hozzátennék, hogy a makacsságán ez nem sokat fog javítani...
Az elején nagyon a hangsúlyra kell figyelni, mert inkább abból érti meg a ló, hogy mit akarunk és mindig pontosan ugyanazokat a szavakat használd.
E.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Nagyon hasznos volt számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!