Milyen western nyerget lenne érdemes venni?
Szerintetek melyik márka a legjobb? Natowa? Tapasztalatok?
Fa vagy műanyag? Esetleg olyan ami nem túl drága de jó minőség?
a natowa nem hogy nem a legjobb, hanem pont hogy elég gagyi...
ha csak hobbira kell, nem versenyzésre, akkor választhatod a natowát is, csak vigyázz, ki ne próbálj egy normálisabb nyerget, mert utána nem szívesen ülsz vissza! :)
ami még megfizethető az a Puskás, de még inkább a Májki féle nyereg, amit egyéni elképzeléseid alapján elkészítenek, de az is több százezer forint. sajnos a western drága mulatság!
nem mondom, hogy ne vegyél natowát, de azt ne hidd, hogy az a minőség csúcsa, inkább az a legalja, amit még hajlandó lennék adott esetben a lovamra tenni...
A Brad Rens a legjobb az itthon is kapható ismert márkák közül, de az is 400.000 ft körül kezdődik.
Szerintetek ez? Nekem ez bejön, az ára is elviselhető, mértben megfelel és jó állapotban van.
Jópofa kis nyeregnek tűnik (talán majd ha jön westernes, meg tudja mondani, ránázásre stimmel-e minden), de ki kellene deríteni a márkáját (nehogy a bolti árhoz képest túl drágán vedd meg) és a méretét.
Western nyergeknél is pont ugyan annyira fontos a megfelelő méret kiválasztása, mint az angol nyergeknél. Lehet túl szűk, túl széles a lóra és ha nem illeszkedik tökéletesen, nem várható el a lótól, hogy tisztességesen dolgozzon. Egy rosszul fekvő nyereg nagyon sok lovaglásbeli problémát tud okozni. Belinkelem neked is ezt a mérősablont, ami alapján le tudod mérni a lovadat és a hátára passzoló méretű nyerget tudsz választani. [link]
a western nyergeknél sokkal kisebb a méret választék, mint az angolnál.
ezzel a nyereggel amit linkeltél az a baj, hogy nem írják a márkát, mert szerintem nincs is, én nem venném meg, ennyiért natowát kapsz ami tuti egy tűrhető minőség, még ha nem is a legjobb.
azt írják 17-es ami western nyeregben hatalmas, szóval vagy hatalmas, vagy az eladónak fingja nincs mekkora a nyereg!
most megnéztem a eladó western nyergeket, és az a baj, hogy ami már egész jó, az 100.000-nél kezdődik... sajnos tényleg rohadt drága.
de ha egyszerűbb/olcsóbb nyereg is megfelel, akkor ez szuper áron van:
ez is, mert ez meg felszereléssel van (bár elég vicces, hogy az eladó nincs tisztában a "nagykantár" kifejezéssel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!