Trágyaszedés? Jó vagy rossz?
Figyelt kérdés
Kinek mekkora legelőn vannak a lovai és összeszeditek a trágyát vagy sem? Mekkora az a terület amin nem érdemes szedni sőt jót tesz neki vagy mekkora az amit már bír el?2014. márc. 27. 21:36
1/4 anonim válasza:
Nálunk egy hektáron elfér a kaki, évente 1x szedjük csak össze. Van 2-3 trágyázó helye, általában oda pottyant azokat számoljuk fel.
A "jót tesz a földnek", abban nyilvánul meg, hogy ott piszok jó fű nő, de véletlenül se legelné le.
Olyan fél hektáron már félévente, ha összeszeded az jó, az alatt pedig érdemes sűrűbben.
2/4 anonim válasza:
Mi bérlünk egy telket (kb 1200 m2), arról szedjük 1-2 hetente. Legelő pedig úgy van, hogy kb 50x50-es területeket kerítünk el, ha lelegelik lekerítjük a következőt. Innen nem szoktuk felszedni.
Valóban, ahová sokat trágyázott, onnan nem nagyon akar legelni, csak ha éhes.
E.
3/4 A kérdező kommentje:
kb 3/4 hektáron van 3 ló, nem tudom ha elgereblyézném akkor jobb fű lenne e rajta. Sajnos nekem nem egy kupacba intézik hanem ahol éppen éri őket... eddig kb egy héten egyszer kétszer szedtem, de nem tudom hogy jobb lenen e elgereblyéznem vagy inkább szedjem. Amúgy egy nagy karámban vannak ahol nem érdekes a fű sorsa és csak meghatározott időre vannak a legelőre engedve.
2014. márc. 28. 21:20
4/4 A kérdező kommentje:
Attól félek ha lekeríteném kisebb részekre kitaposnák a szélét és nem nőne olyan gyorsan mire körbe érnek minden beosztáson.
2014. márc. 28. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!