Körmölés utáni probléma. Valakivel előfordult már ilyen?
Tegnap volt kint nálam a kovács körmölni. Azt tudni kell, hogy csikókora óta ő körmöli tehát már 8 éve. Eddig semmi problémám nem volt. MA kimentem lovagolni, furán lassan ment a faluban a lovam, gondoltam biztos megint lusta, mikor rálépet egy kőre vagy kavicsra akkor nyomot egyet rá. Ezt letudtam annak, hogy friss a körmölés és majd minden jó lesz ha kiérek a földes útra.De ott is folyton nyomat ha egy kisebb buckára lépet, kb 10 m után úgy ment mintha szilánkokon járna. Meg is fordultam, hogy nem kínzom tovább a lovamat. Belementem a vetés szélébe, hogy kíméljem ott meg nem volt semmi baja, tudtam vele ügetni meg egy kicsit dolgozni, és végig tiszta volt a járása. Haza felé az aszfalton megint szerencsétlenkédet így le is szálltam róla. Kovácsomat nem tudom utol érni telefonon, hogy mondjon valamit rá.
Előfordult már veletek ilyen? Mit lehet ilyenkor csinálni? ( gondolom kovácsot hívni, de most sajnos nem tudom utolérni)
( Bocsi hogy hosszú lett, de nagyon mérges vagyok és ilyenkor mindig sokat írok)
Na, pont ezért van MAPE-tag kovácsom...nem normális, hogy sántít a ló körmölés után.
Hogy mit lehet tenni? Számon kérni a kovácsodat és bízni abban, hogy nagy bajt nem csinált és ahogy nő a pata, csökken majd az érzékenység.
A kérdező fent leírja, hogy 8 éve körmöli a kovács a lovát problémamentesen. Most hibázott. A MAPE kovácsok talán nem is emberek, hogy garantáltan hiba nélkül tudnak dolgozni? Nem találkoztam még olyan emberrel, aki a saját szakmájában ne vétett volna soha hibát.
Amikor én elhoztam az én lovamat úgy le volt szedve a sarka, hogy csak hónapok alatt jött rendbe, azóta problémamentes.
Inkább kend sokat a patáját és ritkábban körmöltesd, mert nyáron könnyen kopik, és ha még le is vág a kovács a patából, akkor könnyen "elfogy". Ezt úgy értem, hogy nem lesz elég hosszú és sérül a pata szerkezete.
Egyébként csak nagyon kímélően lovagold puha talajon, amíg le nem nő.
E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!