Lovaspálya füvesen/homokosan? Melyik a jobb?
Sajnos a lovaimat a faluközpontban tudom tartani, ahol jó kis feketeföld van. Bent szoktam egy nagy karámban lovagolni, de egyáltalán nem megfelelő. Nyáron kemény mint a beton, télen fel van fagyva mint a beton, tavasszal és ősszel meg bokáig süllyed a sárban a ló. Méghozzá ha nagy a szárazság, porol mint a fene. Eljutottam arra a pontra, hogy kerül amibe kerül, de kezdek vele valamit. Ez a karám kb 50X20 méteres, teljesen feketeföld.
2 lehetőségem van:
-vagy feltöltetem mondjuk a felét homokkal, ami kb 500 000 ft-ba kerülne, vagy
-befüvesítem, ez viszont több hónapot vesz igénybe.
Melyik lenne a jobb, hasznosabb, kitartóbb? A fű felé jobban húzok, mert a homok is porol nyáron, viszont annyiszor megyek rá, ahányszor akarok, de csak a fél pályára lenne kapacitásom. A fű viszont kényes, nem tudnék nap mint nap rámenni, mert úgyis kitaposná a ló a nyomon, ahol járok vele, és ugyanitt tartanék. Viszont, nincs ennyi költsége.
Szerintetek melyik érné meg jobban? Előnyt, hátrányt, amire nem mutattam rá, szívesen meghallgatok! Köszönöm!
Szerintem füvesíteni felesleges, mert az hónapokig nő és pár hét alatt kitaposod. Inkább a homokot javasolnám. Esetleg léteznek még különböző textil alapú adalékanyagok, amit a taposórétegbe keverhetsz.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:
A legjobb, ha teniszcsukát húzol a lábára, oszt akkor vágzáhatsz a flaszteren is vele.
Vagy gumipatkót üttetsz rá.
Nálunk füves van, de nem szeretem, mert kikopik a járás és ott kemény a talaj... Inkább egy vékonyabb réteg homok legyen.
E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!