Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Érdekes dolog, szerintetek ez...

Érdekes dolog, szerintetek ez miért van?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 8 éve lovaglok. Versenyzem, díjugró lovas vagyok. Saját lovam nincs.

Egyszerűen imádom, ha egy ló bolond alattam, ha bakolászik, ha kicsit rohan :D Lehet, hogy egyedül vagyok vele, mégis így van.

Lovagolok egy angol telivért, aki mindenki alatt befásultan megy, rója a köröket. MIhelyst én felülök rá, edzés közben, pl. nagyobb ugrások után bakol egyet, vágtabeugratásnál púpozik, bakolászik :D

Ugyanez fennáll egy arab lóval kapcsolatban is, ő is normálisan viselkedik mások alatt, de velem megy, és siet, és bakol és púpozik :D

Egyikről sem estem még, nem rosszindulatból csinálják, mert azt tudom milyen. Jókedvből csinálják. Nem csak náluk fordul elő, a legtöbb lóból ezt hozom ki :D

Lehetséges az hogy emberhez kötik ezt, vagy esetleg megérzik hogy én is szeretem, és tesztelnek? Vagy ez a tiszteletlenség jele? Kíváncsi vagyok mit gondoltok erről:)

2014. márc. 23. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:

arról, hogy szereted, ha huncutkodik alattad a ló azt gondolom, hogy addig lesz ez így, amíg komoly esésed nem lesz, vagy nem lesz egy olyan ló, amin terepen a lehető legtávolabbi ponton már végrendelkezel, hogy csak épségben érj haza. azt én is szeretem, ha van a lóban élet és egy kis jókedvű ugrándozás belefér, de hosszú távon jobb a békesség.

arról amit írsz, hogy több ló is mások alatt normális, alattad viszont púposkodik, ugrál, sajnos azt gondolom, hogy veled van a baj, nem azt, hogy a ló érzi, hogy te hű de jól lovagolsz, veled lehet, hanem hogy valamit nagyon nem csinálsz jól, ha ezt hozod ki a lovakból, bármi módon kellemetlenné teszed nekik a lovaglást...

2014. márc. 23. 21:47
 2/8 A kérdező kommentje:

Helyesbítenék: én is azt szeretem ha élet van a lóban, ez helyesebb megfogalmazás:)

Volt már komoly balesetem, törtem már karom, zúztam vállam, és rimánkodtam hogy érjek haza épségben 4 és fél éves csikóval, viharban terepről.

Hát remélem azért nem így van, de köszönöm a véleményt. :) Mindenesetre az is elmondható az angol telivérről akivel ugrik, hogy (minden önelégültség nélkül, edző szerint is) alattam ugrik a legnagyobbakat, és dolgozik a legszebben. Nagyon remélem hogy nem rossz neki a munka velem, jól kijövök vele egyébként :)

2014. márc. 23. 21:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Mindkettőre lóra inkább az jellemző hogy mások alatt fásult, nem pedig normális. szerintem a kettő nem ugyanaz, bár az arab lóhoz normálisat írtam, látom :)
2014. márc. 23. 21:55
 4/8 anonim ***** válasza:
De kérdés, hogy akik alatt fásultabban viselkedik, ők ugranak-e velük, vagy mint iskolalovakat használják? Ha az utóbbi, teljesen érthető, hogy jókedvűek az ugrásoktól. A mi lovardánkban is van két ló is, aki iskolalóként dolgozik, teljesen nyugodtan, de mikor a tulajék ugratnak velük teljesen "kifordulnak magukból". Örülnek az ugrálásnak, boldogok, ennek egy-két bakolással is hangot adnak, ami itt sem rosszindulatú. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet.
2014. márc. 24. 06:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az első válaszolóval értek egyet. Ha egy ló más alatt nem ugrál, alattad meg igen, akkor megnézném, mit csinálsz velük. Durva csizmára, rossz ülésre tippelek így látatlanban.

Az egy dolog, ha az ember szereti az élénk lovakat, de az élénkség és a sietés két teljesen különböző dolog, ahogy az sem normális, hogy mással tisztességgel vágtába ugrik, alattad meg púpozik és bakol.

A helyedben megkérnék egy hozzáértőt, hogy nézze meg és véleményezze a lovaglásodat, mert valahol hiba van, az kétségtelen és vélhetőleg olyan hiba, ami rossz érzést, fájdalmat okoz a lónak, azért csinálja, amit csinál.

2014. márc. 24. 06:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt kizárnám, hogy a lovak jókedvükben bakolásznak. Egy szép, hűvös terepen érthető, ha a lovak egy kicsit játszadoznak, belefeldkeznek a vágtába, de a pályán edzés közben ennek nincs helye és a vágtába beugratáskori bakolás, illetve az elsietést nem értelmezném jókedvnek, hanem ellenszegülésnek.

Velem is megesett, hogy ha olyan lovakat lovagoltam, amelyek csak kezdő lovasok alatt rótták a köröket problémamentesen, alattam viszont nem tetszett nekik, hogy dolgozni kell, legyen az egy csupán néhány átmenet vagy csak a sarkok kilovaglása, jelezték nemtetszésüket, de soha nem bakolással vagy rohanással.

Az is érdekes, hogy a legtöbb ló így viselkedik alattad, pedig bizony a legtöbb ló nem bakolós és rohanós, nem is mindegyik fejezi így ki az esetleges jókedvét, szóval én úgy gondolom, hogy valamilyen módon kellemetlenséget okozol nekik a lovaglás során.

2014. márc. 24. 09:35
 7/8 x) ***** válasza:
Szerintem is elég komoly bajok lehetnek veled. Az egy dolog, hogy a ló mondjuk jobban érzi magát bizonyos lovasok alatt. De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy bakol vagy ugrál. Ez egyáltalán nem jó jel, sőt elég komoly ellenszegülés, amit nem szokás és nem is lenne szabad ráhagyni a lóra. Örülni neki meg pláne nem kéne. Az, hogy egy ló élénk és jó kedvvel dolgozik nem egyenlő azzal, hogy össze-vissza ugrál. Persze, ha tele van a ló vagy lazább, játékos dolgokat csináltok akkor esetleg beleférhet 1-2. De nem komoly munka során. Igen, én is jobban szeretem a menős, temperamentumosabb lovakat (a legtöbb lovunk igazából ilyen is), de ha minden ütemváltásnál vagy ugrásnál elkezdenének hülyeségeket csinálni alattam, én komolyan elgondolkoznék, hogy valamit nem jól csinálok. Szóval ahogy már előttem is leírták: rossz ülés, durva vagy nem egyértelmű segítségek, stb.
2014. márc. 24. 16:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Ekezetekert elore is elnezest, telefonrol vagyok.

Ugy erzem kicsit tulreagaltatok a problemam vagy csak nem pontositottam elegge. Az nagyon nagy tulzas hogy a lo minden utemvaltasnal bakol mert talan az elso - elso ketto vagtabeugratasnal szokott ez lenni. Mas lovasok nem ugranak vele csak en :) Nagyobb ugrasok utan ha tornazik egy nagyot akkor szokott nehaneha, de ezek nem rendszeresek.

Remek edzom van amiota nala vagyok rengeteget javult az ulesem igy remelem nem ez a gond.

Az is lehet hogy csak rakoncatlan lovakat fogtam ki az elmult idoben mert regebben nem volt dolgom sok bakolos loval most viszont igen :) Koszonom a valaszokat!

2014. márc. 24. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!