Minden fajtatiszta lovat sütnek? (már mint rá sütik a fajta jelét? )
Egy kis ideje bevezették lovaknál is a csipet, de előtte minden(!) lovat kellett sütni, még a 0-ás (magyar félvér = nem tisztavérű)
Más kérdés, hogy nem mindenki süttette be a zugcsikóját/lovát. Tehát elvileg eddig kötelező volt minden lónak a sütés, de nagyon sok a sütetlen magyar félvér. Viszont minden tisztavérű ló sütve van/volt.
Már minden lónak csak csip kell. Amelyik ló korábban sütve volt, annak nem kell még pluszba csip is.
Egyébként lónál nem azt szoktuk mondani, hogy fajtiszta, hanem azt, hogy tisztavérű :))
E.
Nem kötelező chippelni a korábban már sütött lovakat.
A tisztavérű lovak esetében a tenyésztő döntése. Választhat kizárólag sütést, chip nélkül, vagy sütést chippel vagy csak chipet. A nem tisztavérű lovakat viszont kizárólag chippelni lehet.
Tehát a kérdésre a válasz: ha jelöletlen lovat látsz, az lehet fajtába nem tartozó, ismeretlen származású, de tisztavérű is. Az enyém tisztavérű, külföldi tenyésztésű, szerencsére nem sütötték, csak chipelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!