Mit csináljak, ha a szár mögé kerül?
Nem nagyon haladó lovas vagyok még. Terepen mentünk, és a ló egy kissé hisztis, ha nincs kedve, akkor hajlamos befeszíteni a nyakát, húzni a szárat. Ilyenkor játszani szoktam a szárral és előrehajtom, ez többnyire helyre is hozza. De most olyat csinált, amit nem szokott: néhány ilyen epizód után elkezdte lefelé begörbítgeteni a nyakát. A feje szinte teljesen függőlegesen állt így, vagy még beljebb. Úgy éreztem, hogy a szárakon így szinte semmi kontrollom nem maradt, és ez kicsit megijesztett. Egyébként más rosszat nem csinált...
Mitől lehetett ez? Nem kapaszkodtam túlságosan a szárba, a kezem is elég független már (szerintem). Természetesen ha azt mondjátok, hogy ilyen okai lehetnek, akkor legközelebb még jobban figyelni fogok magamra.
Mi a helyrehozás módja ilyenkor?
Nem szabad hozzáhúzni a szárat, maradjon az az adott mérték és ahhoz kell hozzáhajtani a lovat.
Akkor csinálta a ló, amikor ellenszegült, nem akart előremenni? Vagy milyen helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!