Mit gondoltok a lipicai lovakról? Milyen belső tulasdonságaik vannak? Stb.
többen írták már itt, hogy ilyen szelíd, olyan cuki, de én ahány lipicait ismertem mind nagyon kemény lovak voltak (nem 1 és nem is 2 lóról van szó), okosak, de bizony nem csak jóra használják az eszüket. nagy munkakedvük van, szeretnek is dolgozni, de ha nem tudod nekik a rendszeres munkát (és nem csak karámban lötyögést) biztosítani, akkor könnyen a fejedre nőnek. fegyelmezett lovak erős marokban, nem csillámpónik! nagyon nem!
én lovaglásra biztos nem vennék, viszont fogatlónak a legjobbak (a megfizethető kategórián belül).
Igazából, ezért lehet megköveznek, de a lipicai egy letűnt kor lova:) A fogathatjtók is inkább presztízsből hajtanak lipicaiakat. Mondjuk fogatban nem rosszak egyáltalán, ahol az én lovam tartom csak lipicaik vannak, de a tulaj fia is mondta (fogathajtó versenyző), hogy egyre elterjedtebbek fogathajtásra a lipp x ügető félvérek, mert jobbak. Lovaglásra egyede válogatja. Én lipicaikon tanultam lovagolni, nagyon változó. Ez a tényleg egyedet kell nézni kategória. Az egyik egy agyas szemét dög, a másiknak fát lehetne vágni a hátán... Viszont a munkakedvük tényleg nagy. A lovardában mikor nincs versenyszezon járógépeznek, mert ha teli van a seggük eléggé meg kell küzdeni velük. Küllemre nekem nagyon tetszenek, bejön a burkolt fej.
Tenyésztésileg pedig univerzális lónak szánták, így elvileg mindenre ugyanolyan jó.
Olyan helyen lovagolok, ahol csak lipicai lovak vannak. Én egy 13 éves heréltet lovagolok, aki egyébként fogatban versenyez, de azt a lovat meg lehetne zabálni, komolyan! :D rendkívül nyugodt, barátságos, egyáltalán nem agyas, nagyon ritkán hisztizik, ha nincs kedve dolgozni, de igazából nincs vele semmi probléma. Nagyon jó kis ló, nem tartozik a kedvenc lófajtáim közé a lipicai, de őt nagyon szeretem. A barátnőm lipje is elég normális, könnyen lovagolható, ő is egyre barátságosabb lett, mióta kijárunk hozzájuk és van velük komolyabban foglalkozva. Viszont van egy másik lip, na ő aztán megy mint az atom. Rettentő nagy a mozgásigénye, lélekben ő inkább egy angol telivér :D imád karámozni, futószáron menni, fogatba kevésbe, de ő félénkebb, valószínűleg az előző tulajdonosa nem megfelelően bánt vele, mert ha be is megyek hozzá a boxba, inkább elfele megy, nemhogy odajönne. Pedig látszik rajta, hogy igényli a szeretetet, csak hát el lett rontva szegény :S
Én meg vagyok elégedve a lipicai lovakkal, de tény, hogy minden egyed más és más, van amelyik könnyen kezelhető, de van amelyik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!