Hogyan szokjak össze a lovammal?
Először teremts vele kapcsolatot, menj be mellé a karámba, "játszatok", pucolgasd, vedd fel a lábait szépen sorban :) Aztán majd futószár, közös munka, de szerintem érdemes lenne egy hozzáértő személyes segítségét kérned.
Főleg, hogy mint írod, kezdő lovas vagy.
De arra készülj fel, hogy sok munka lesz :)
Hát a hafik alapból nem egyszerű esetek, de lova válogatja :)))
Ha félsz tőle, az alapból nem jó indítás. Ha nem mersz bemenni mellé, akkor először csak karámon/boxon kívül ismerkedjetek, aztán jön magától. Van olyan ló, aki nem bírja az idegeneket :) Nekem egy magyar félvér kancám van, eleinte csak én mehettem be mellé a karámba, egyébként hiszti volt :)
Mennyit tudsz majd a pacival foglalkozni? Hány éves?
Amúgy a paci.hu fórumon rengeteg hozzáértő van, akik szívesen segítenek neked, ha elakadsz :)
A lekenyerezés ugye nem azt jelenti nálad, hogy álladóan tömöd répával meg almával? Láttam olyan lovat, amit így rontottak el, rászokott a "nasira" és csak akkor lehetett megfogni, vagy bemenni hozzá, ha volt nálunk valami. Akkor a ló a kaját fogja tisztelni és nem téged.
Futószárazásnál első alkalmakkor is legyen segítőd, mert nem biztos, hogy elsőre tökéletesen fog menni neked, sőt lehet néhány befordulás után kicsit elmegy a kedved, hagyod, ő meg rájön, h ilyet lehet csinálni és máskor is csinálja.
A legfőbb dolog a határozottság. Megérzi a ló ha tartasz tőle, sőt ki is használhatja, legyél határozott, de ne durva, tiszteljen és ne féljen tőled.
Foglalkozz vele sokat, pucolgasd, sétálj vele. Esetleg belekóstolhatsz egy kicsit a parellibe is.
Regelj paci.hu-ra ott többen is tudnak segíteni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!