Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha egy 5 éves galoppon verseny...

Ha egy 5 éves galoppon versenyzett telivér mént kiherélnek lenyugszik annyira, hogy hobbi western lovaglásra alkalmas lesz?

Figyelt kérdés

2014. febr. 7. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Olyat keress, ami ménként is nyugodt, kiegyensúlyozott, jól bántak vele, szerették. Erről csak személyesn tudsz meggyőződni. Van már kiszemelt?
2014. febr. 7. 12:45
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Az a lótól is függ.

De ha le is nyugszik, az átlovaglás, nem kis munka lesz, mert a mehetnék azért bennmarad. (tapasztalat)

2014. febr. 7. 12:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Telivér Farm-Legális a kiszemelt,De akkor inkább keresek más lovat.
2014. febr. 7. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
ez lófüggő, van ami korán ki van herélve de nem változik, de van olyan is amikor ménként is nyugodt a packó :)
2014. febr. 7. 13:10
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Miért, azt mondták, nem jó természetű?

Nézd meg az Álmodó Istálló eladó lovait (facebookon fenn vannak), nagyon korrektek, őszinték, imádják a lovakat és jó áron adják őket. Kettő van eladó.

2014. febr. 7. 15:29
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Én csak annyit kérdeznék Valetta, ha olyan korrektek az Álmodó istállóban, akkor a sok beszámoló és beszélgetés után hogy lehet, hogy kiderült a lovadról, hogy karórágó?
2014. febr. 7. 18:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyedfüggő, nem lehet általánosítani a herélés utáni viselkedést. Én találkoztam már olyan herélttel, ami kezelhetetlen, és lovagolhatatlan volt, és olyan csődörrel amit egyszerűen nem akartak herélni, mivel olyan nyugodt, mint egy 30 éves kómás ló féllábbal a halálban. Természetesen a tesztoszteronszint esése miatt várható, hogy nyugodtabb lesz, de egy erősen domináns neveletlen lovon a herélés sem fog segíteni.

Ha az általad kinézett ló ménként is nyugodt, akkor nem lesz gond herélés után sem. És a lovagolhatóság szintén egyedfüggő, lehet az egyik fentebbi válaszolónak pörgős a pályáról lehozott lova, de ismerek egy ilyen lovat, akit simán lovagolhatnak szőrén is, lusta, ha teheti meg sem mozdul, pedig ő még mén is maradt. Menj el, nézd meg, ülj fel rá, ha sablonok alapján keresel lovat, akkor sosem fogsz megfelelőt találni.

2014. febr. 7. 18:16
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Úgy lehet, hogy kiderült, nem is az. A problémás tárgyat eltávolítottuk és láss csodát, soha többé nem fordult elő. Tehát igazuk volt, hogy náluk nem csinálta. Így lehet. Egyébként mi vagy te, magánnyomozó?
2014. febr. 7. 18:31
 9/10 anonim ***** válasza:
van rá esély,de sok múlik az átlovagláson.
2014. febr. 7. 18:32
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
Egyedfüggő (van, amelyik "igényli" a herélést, van, amelyiken meg semmit se változtat), meg azé, ki lovagolja át, és, hogy utána milyen lovas ül fel rá. A hiba általában az emberben van, nem a lóban... Nekem meg ez a tapasztalatom.
2014. febr. 8. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!