Ha egy 5 éves galoppon versenyzett telivér mént kiherélnek lenyugszik annyira, hogy hobbi western lovaglásra alkalmas lesz?
Az a lótól is függ.
De ha le is nyugszik, az átlovaglás, nem kis munka lesz, mert a mehetnék azért bennmarad. (tapasztalat)
Miért, azt mondták, nem jó természetű?
Nézd meg az Álmodó Istálló eladó lovait (facebookon fenn vannak), nagyon korrektek, őszinték, imádják a lovakat és jó áron adják őket. Kettő van eladó.
Szerintem ez egyedfüggő, nem lehet általánosítani a herélés utáni viselkedést. Én találkoztam már olyan herélttel, ami kezelhetetlen, és lovagolhatatlan volt, és olyan csődörrel amit egyszerűen nem akartak herélni, mivel olyan nyugodt, mint egy 30 éves kómás ló féllábbal a halálban. Természetesen a tesztoszteronszint esése miatt várható, hogy nyugodtabb lesz, de egy erősen domináns neveletlen lovon a herélés sem fog segíteni.
Ha az általad kinézett ló ménként is nyugodt, akkor nem lesz gond herélés után sem. És a lovagolhatóság szintén egyedfüggő, lehet az egyik fentebbi válaszolónak pörgős a pályáról lehozott lova, de ismerek egy ilyen lovat, akit simán lovagolhatnak szőrén is, lusta, ha teheti meg sem mozdul, pedig ő még mén is maradt. Menj el, nézd meg, ülj fel rá, ha sablonok alapján keresel lovat, akkor sosem fogsz megfelelőt találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!