Hogyan tanítsam meg a lovamat futószáron dolgozni? (shetty)
Van egy 2,5 éves Shetlandi pónim.
Az a probléma vele (tudom, hogy még kis fiatalka), hogy akár hányszor megpróbáltam futószárazni, hogy mozogjon kicsit, meg sem moccan, vagy 2 lépés után azonnal bejön hozzám. A pálcáktól, botokról, ostoroktól egyáltalán nem tart, sőt még nem találtam olyan tárgyat ami különösebben "félelmet" keltett volna benne. Próbáltam, hogy mikor bejön úgymond "rárontok", de erre sem reagált különösebben. Mindig jön mellém, követ. :)
Alapjába véve nagyon tanulékony úgy vettem észre, de ezen valahogy nem tudunk túllépni :/
Mindenféle módszert, ötletet szívesen fogadok, mert sosem lehet tudni mi a jó megoldás :)
Nekem is volt ugyan ilyen problémám kicsi pónikkal. Lehet, hogy furán hangzik, de csak úgy sikerült kihajtanom őket, hogy abban a kezemben, amiben a futószár volt, eltartottam magamtól és elhajtottam úgy, hogy a futószárat "ráztam". Ezzel egy időben oldalról/hátulról kapott egy kisebbet az ostorral. Pár alkalom után leszokott mindkettő arról, hogy bejöjjenek. :)
E.
A rázást próbáltam már és azt is, hogy mentünk mellette. Lehet akkor 3x annyi ideig kell próbálkoznom mint eddig, bár bármi mást hamar megtanult eddig. Nem baj, lehet ez a mumusa :)
Köszi a válaszokat!
akkor marad a paraszt kupec módszer, műanyag üvegben kavicsok és azt rázogatod.
egyébként tényleg úgy kéne, hogy te állsz belül, fogod a futószárat és egy másik ember 2 db futószáras ostorral meg a lótól egyel beljebb körön. az egyik ostorral mintha bökné az oldalát tolja kifelé, a másikat meg mögötte tartja és úgy hajtja előre. nem kell ráütni a pici pónira, mögötte lehet csattogtatni az ostort.
Ezt akkor pénteken meg is próbálom :D Hátha
köszönöm szépen!
Pedig sajnos így van...
próbáltam már úgy noszogatni h odacsíptem neki :D de mikor meg van nyírva (mert amúgy eléggé bundás:D ) akkor sem reagál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!