Fríz ló gondozás? Elolvastam az összes kapcsolódó kérdést, de (többi lent)?
Valami hülye elhintette itt egyszer,hogy más bánásmódban részesül ,mint a többi ló,azóta zuhan ez a lavina és nem áll meg...
Bokaszőrét ,sörényét fésülheted ,hogyha azt akarod szép legyen,nyilván ha nem fésülöd ki neki,ugyanaz lesz ,mint bármely más lónál,összeragad. A szőrét is ugyanúgy ,mint más lóét,értelemszerűen minden nap,pláne ha felszerelés megy rá,akkor mondani sem kell. Szőrfényesítő,pataolaj nem létszűkség egyik fajtánál sem. Maximum nyáron patazsír,ha rossz a pataszerkezete. 1-2 naponta,1-1 óra mozgás minden lónak kevés. Az a legjobb ha egész nap karámba van,este viszik be a bokszba,naponta 1 órát minimum dolgozzon,1 héten lehet 1 nap pihenője,télen az sem baj ha 2 napot pihen,csak ne egymás utáni napok legyenek,mert akkor nagyon tele lesz. Ha keveset mozog akkor könnyebben beszűrődik a a lába meg bolond is lesz.
Nézd meg hány cigánynak van Fríz lova,szerinted azok fonogatják meg fésülgetik? Max eladás előtt . Ezek nincsenek megszabva ,hogy melyik fajtánál,mennyit kell fésülgetni,ezek a dolgok a tulaj igényességén múlnak.
Kedves válaszoló azért én ilyen szavakat nem használnék de te akartad
Én ilyen barom törzsgyökeres vadparaszthoz biztos nem vinnék lovat főleg nem az agyontenyésztett frízemet....nagy okos
A sörényét nem muszáj naponta fésülgetni, befonni meg aztán végképp minek... Ha akarod, befonod, ha nem akarod, akkor nem. Elég gyökérkefével áthúzni neki, és heti 1-2× átfésülni. Farka ugyanez.
Na a bokaszőre, az más dolog. Azt napjában többször is ápolgathatod, mert csüdsömörtől kezdve mindenféle bajt összeszed. Télen megfázik róla, és így tovább... Nagyon figyelni kell rá, karámozás és munka után minimum érdemes letakarítani, vagy vágd le, de azzal egy komoly fajtajellegtől fosztod meg.
Tényleg túltenyésztett, betegségekre hajlamos fajta amúgy, de ez már független teljesen attól, hogy most hogyan ápolod, hogyan nem. Nagyon oda kell figyelni a takarmányozására, és a megfelelő mennyiségű mozgatására (!), ami napi szintű mozgást jelöl. A mozgás ráadásul legyen megfelelő, kellemesen átmozgatni, áthajlítgatni, ellazítani kell a lovat, ne azért menjen a helyére, hogy ellazuljon, hanem már ellazult legyen, mikor leszállsz róla. 1-2 naponta pár óra mozgás kevés, nem csak fríznek, mindennek. Heti egy nap pihenés lehet, attól függően, hol tartod (a frízt sokan bokszban szokták, főleg a bokaszőre miatt, meg, mert nyáron kiszívja a nap a színét, stb-stb., és max napi 1 óra karámot adnak neki, kb. ugyanennyi munka mellett (!)), ezért a pihenőnapon is fontos, hogy kimozduljon, én kimennék vele egy könnyű, laza terepre, valamire olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!