Egy évre kb. mennyi az állat orvos és a patkoló kovács?
Kovács attól függ, patkoltatod-e a lovad, ha ugróban versenyez, kocsizik, kemény a talaj, vagy valamilyen pata és/vgy lábprobléma indokolja, akkor kell, egyébként nem.
Sima körmölésre én eddig 3-4000 forintokat hallottam csak, ezt 6-8 hetente illik megcsinálni. Ha már patkolni kell, akkor elég eltérő árakat hallok, 5-11 ezerig terjed a patkolás első lábra felénk, attól is függ, kell-e új patkó, akkor bő 2 ezerrel több lehet. Ha hátsóra is kell, az már 15-25 között is mozoghat. Ha patkolva van, akkor is 6-8 hetente illik ránézni. Egyes esetekben a körmölés ehet, hogy 4 hetente esedékes, vannak lovak, amiknek természetellenesen gyorsan kopik a patája...
A lovat évente kétszer kell féreghajtani, a féreghajtót én magamnak szerzem be, 2500-4000 forint között mozog a féreghajtó ára kb.
Oltatni ha versenyzik, évente kétszer kell, egyébként egyszer, az oltás költsége nagyjából 5-6 ezer lehet, plusz a kiszállási díj, ez már orvostól is függ azért.
3 évente egyszer (ha versenyzik, évente kell!) kötelező vérvétellel vizsgálni a lovat fertőző kevésvérűségre és takonykórra, a vérvétel és a labor kb. 4 ezer, plusz a kiszállási díj.
Kell egy nyalósó, ezt addig nyalja, amíg épp kedve tartja, van, hogy gyorsan elfogy, van, hogy elég sokáig tart, de mindig legyen előtte. Elvileg érdemes váltogatni, mikor milyet veszel neki, mert más az összetételük (ezzel együtt az áruk).
Munkától függően kellhet a lónak kiegészítő táp, érdemes 25-30 kg-s kiszerelést venni neki, ha már kell, ez azért általában elég sokáig elég, attól függ, mekkora adagot etetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!