Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovat szeretnék tartani?!...

Lovat szeretnék tartani?! (többi lent)

Figyelt kérdés
Ha lovat szeretnénk tartani, akkor kb. mekkora terület legelő kellene (mondjuk egy kisebb pónihoz és egy nagyobbhoz, hogy ne unatkozzanak) Félig rideg tartásban élne, csak télen kellene széna és egyéb kiegészítők!
2014. jan. 21. 19:55
 1/5 anonim válasza:
Szia! Nekem egy "profi,, mondta hogy 1 lónak 1 hektár legelő kell hogy tudjon szabadon mozogni. Ezt egy öreg bácsitól hallottam ahol a csikóm van bértartásban, de ez a bácsi több mint 50 éve tart/foglalkozik a lovakkal.
2014. jan. 21. 20:06
 2/5 anonim ***** válasza:

1 hektár/ló Már csak azért is mert ridegben akarsz tartani. Ha ennél kisebb területen tartod, akkor pillanatok alatt kopárra legeli, így bőszen adagolhatod neki a szénát még a karámba is. A legelőn legyen egy beálló, amely 3 oldalról és felülről fedett. Ugye kint etetőt kell biztosítani és állandóan elérhető vízforrást. Erre tökéletesen jó egy kiszuperált, de még nem lyukas kád, mert azt le tudod engedni és ki tudod mosni. Ez főleg nyáron lényeges, mert pár nap alatt bezöldül az alja, hiába töltesz bele mindig friss vizet. Nyalósónak is mindig kell lennie.

Ismerősöm úgy oldotta meg a bódét, hogy az istállóként is funkcionál (tehát nem árt a fő oszlopokat legalább 1m mélyen lefúrni), így télen ha nagy hideg van, akkor bealmol és beköti a lovát, a nyitott oldalra pedig szőnyeg csíkokat szegel, hogy ne csapjon be a csapadék. Oda kapja a szénát abrakot és reggel meg elengedi.

2014. jan. 21. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:
egy lónak kb egy hektárnyi terület termeli ki egy egész évnyi szálas takarmányt! ez a a legelésről és a bálákról is szól. szóval valahogy így számolj... nekem ilyenkor "télen" 6póni és két nagy ló 6-7 nap alatt esznek meg egy bálát ez mindentől függ :)
2014. jan. 21. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Az azért elég erős túlzás, hogy muszáj, vagy akár nem is elég az 1 hektár.

Ismerősöméknél leszámolva, durván 0,5-0,8 ha/ló jut és vígan elvannak tavasztól késő őszig, így, hogy enyhe a tél eddig még mindig akad csipegetni való, bár most már kivan egészítve nekik.

Nagyban függ a terület minőségétől.

2014. jan. 21. 22:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) hasznosak voltak nagyon.. hát az egy hektár legelő már meg van szóval szerintem lesz helye a paci(k)na(k)! :)
2014. febr. 1. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!