Ha lovakat kezdenék tartani, abból hogyan lenne hasznom? Vagy ez csak egy hobbi lehet?
Ahhoz, hogy oktass, minimum (!) sportoktatói végzettség kell, lovas szakágban. Egy lóval is oktathatsz, de ahhoz az kell, hogy a ló minősítve legyen oktatásra, számlaképes legyél, a lónak legyen ismert a származása, a telephelyén legalább 5, egyenként 4 évnél idősebb, minősített (?) ló legyen. - ez még nem érvényes, de max fél év, és az lesz. Ha nincs még 4 lovad, akkor bértartásba viszed a tied, ha ott van még 4, máris jó.
Oktatni csak herélttel vagy kancával lehet majd amúgy, és minimum 5 évesnek kell lennie. Terápiás lónál még további megkötések is vannak talán...
Azt nem értem, hogy ha bértartásban van, miért ne te lovagolnád. Én bértartásban tartom a lovam, és úgy gondoltam, hogy vizsgaidőszakban lovagoltatok is vele, nyáron szintén, ettől még én is fogom lovagolni, a lovarda tulaja, személyzete, akárkije meg rá se nézhet a beleegyezésem nélkül.
A bértartás árát meg vissza lehet szerezni, ha napi 1-2 embert felültetsz, bértartás és oktatási bér függvénye. Legtöbb helyen napi 1 emberrel már jól kijössz, az nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!